10 MEGA skønne ting ved at bo tæt på byen igen

Status på vores flyttesituation er, at vi er enormt glade for igen at bo i (tættere på – men når man kommer så langt fra, så virker Herlev nærmest som i) byen igen. Vi har brugt mere tid på at opleve, slentre og ses med venner, end vi har gjort i meget lang tid. Vi har ordnet og indrettet huset i snegletempo og egentlig bare forsøgt at lave en så behagelig overgang fra land til by som muligt.

Nu er det vel godt en måned siden, vi flyttede fra vores gamle skole. Det føles som længere tid, men er altså ”kun” en måned. En måned til at lande i ny børnehave, nyt hus, ny have og nyt lokalområde. Og det går godt. Jeg håber, de nye ejere er faldet lige så godt til som os, for så er alle jo glade.

For hver dag der går, går det bedre og bedre for os. For sikke en choktilstand vi var i de første uger. Det var hårdt. Uden at vi kan sige, præcis hvad det var. Men det er hårdt at flytte, og det er hårdt at gøre det for anden gang på to år efter istandsættelsen af et stort hus og erkendelsen af, at det ikke var det rigtige.

Vi skal bruge tid til at hele. Og den tid bruger vi nu.

Vi henter sushi og snakker med naboen

Men allerede her efter et par uger er vi begyndt at finde vores ben at stå på i Herlev. En af os er en anelse mere glad end den anden. Mest fordi han er virkelig lettet og ret nem til at omstille sig. Den anden går det lidt langsommere for, men det handler mest om vaner og tryghed, og den tredje lille mand klarer det hele SÅ flot. Og den mindste lille pelsklump er glad, hvis vi er glade.

Så alt er godt her. Vi har dagligt optur over gode ting ved at flytte tilbage til byen.

Her er lidt af det, vi sætter stor pris på i de her dage:

1.

Vi cykler en hel masse igen. Vi har godt nok fået el-motor på ladcyklen, fordi Herlev trods alt ikke er inde i København. Men det er skønt, og Bernhard elsker at sidde foran og snakke løs om alt det, han ser. Før cyklede vi ”kun” til og fra børnehave, nu er vi mere ude og omkring.

2.

Vi har meget nemmere ved at se vores venner igen. Og med familie på Fyn og i Jylland har vi fundet ud af, at det er virkelig vigtigt for os at have dem tæt på os og mødes til kaffe, mad og lidt hygge. 

Jeg har tidligere nævnt i det her indlæg, at det er utroligt, at Daniel sagde ja til at flytte med ned til skolen. Han er egentlig en bydreng, der elsker at hænge ud med gutterne, og det kan han nu gøre igen – og han er så lykkelig. Nu render han til alt muligt, og det er så skønt for både ham og mig. Så gør jeg det, når han ikke gør…eller vi tager afsted sammen. Og det er noget, der giver en masse liv til familien, så det hele ikke ender på sofaen. 

3.

Vi tager nemt på små ture om eftermiddagen, hvor vi ikke skal køre bil. Vi bor tæt på boldbaner og legeplads, som vi lige kan gå eller cykle ned til, og det er bare skønt. Det kunne vi også før, men der var mere usikker trafik på vejene, og her er der stier og cykelstier. Og S-tog til de lidt længere ture.

4.

Vi kan spise præcis det, vi vil. Altså de fleste dage får vi hjemmelavet mad, men nu kan vi let hente sushi eller pizza (der er drøn god) eller thai, indisk, junk eller jeg skal komme efter dig af gode sager. 

5.

Vi elsker at gå ud. Det gør vi alle tre, så det er dejligt, og nu kan det nemmere lade sig gøre at smutte forbi et rart sted til frokost, drikke morgenkaffe på vores favorit kaffebar og gå på legepladsen bagefter eller sågar spise tidligt aftensmad et sted. Det sidste har vi stadig til gode, men jeg går og kigger på folks insta-konti for at se, hvor de tager børn med hen. Har luret et par steder fra Sisse Sejr.

6.

Det her er virkelig en god ting. Jeg kan igen prøve mit tøj og mine sko i en rigtig butik, før jeg køber det. Ikke at jeg egentlig køber særlig meget, men jeg kan nu bedst lide at gå i en fysisk butik. Da jeg boede på skolen, krævede det en udflugt til København, så oftest købte jeg det over nettet (og sendte det meste tilbage igen – ja bæredygtigheds-skam). Nu kan jeg smutte forbi på vej hjem fra et møde i byen eller andre indkøb. Det er det skønneste☺️

7.

Nu bor vi på en lukket villavej med naboer til hver side, en i baghaven, skråt overfor og ned ad gaden. Og vi har hilst på de fleste. De bød sødt velkommen, vi har været i haven et par gange hos en af dem, og de kan fortælle løs om alt muligt. Der er en god blanding af unge børnefamilier og ældre par. Alle er de super søde og meget hjælpsomme. Og det er så rart igen at have naboer udenfor vinduerne, som lever deres liv side om side med os, og holder godt øje med vores hus. 

Jovist vi skal vænne os til det med naboer igen, men det giver sådan en rar tryghed. Det er spøjst, men det er jo noget af det, mange flytter væk fra, når de rykker ud af byen. Det var aldrig det, vi gerne ville væk fra. Faktisk havde vi de dejligste folk som underboer, der hvor vi boede før (inden vi rykkede til skolen, og det har jeg skrevet lidt om her). For to weekender siden holdt vores nye nabo i baghaven havefest, og Daniel udbrød helt glad, da vi sad på terrassen og spiste aftensmad, at han havde savnet det liv, naboer giver (og så overdøver det jo også bilstøj, som er en af de mere trælse ting ved at vende tilbage til byen – ja, man kan jo ikke få det hele😉)

8.

Der er større variation af indkøbsmuligheder generelt i vores nærområde, som det er nu. OG EN RIGTIG BAGER. Dét har jeg savnet. Selvom Daniel næsten bager morgenbrød hver weekend, er det godt at have en bager ved hånden, når man får trang til en eftermiddagskage. Og det gør vi altså tit om søndagen.

9.

Vi har nedgraderet en hel del, når det kommer til kvadratmeter på vores nye hus. Vi er gået fra 303m2 til 100m2, og det kan mærkes. Især stuen virker mere trang og lille, men det er ikke så skidt, for nu sidder vi faktisk alle sammen i det samme rum, når vi laver ting. Det giver nærhed og hygge. Og i forlængelse af det med pladsstørrelsen, kan vi mærke på Bernhard, at han har meget mere lyst til at lege på sit værelse nu, fordi vi er lige i nærheden hele tiden. Så er han tryg.

10.

I det nye hus skal vi ikke for alvor istandsætte. Når vi har små ting, der skal laves, kan vi nemt hente bygge-grej i et af alle de byggemarkeder, som er i nærheden. Udover de småting som altid skal laves, når man flytter ind, kan vi vælge at lave nyt køkken på et tidspunkt. Men det er ikke sikkert, vi gør det lige med det samme. Og det giver en ro og en frihed til at lave ting som familie og for os selv.

Vi kan nu overskue projekterne meget nemmere, og især haven har vi igen fået mod på at bruge tid på. Skolens have var stor og smuk, men der skulle også meget mere til, hvis man ville ændre noget. Sådan er det ikke i vores nye lille have. Her kan vi let rokere om, skabe oaser og begynde at forestille os, hvordan vi gerne vil have det i fremtiden. Lige nu drømmer vi om et drivhus til næste sommer, vi har lige plantet et æbletræ og efterårshindbær, og mulighederne er uendelige. 

3 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *