3 ting jeg drømmer om i haven: Orangeri, blåregn og en ny terrasse

Vores allerførste sommer i huset brugte vi på at flytte ind, sidste sommer fik vi startet nogle småting i haven og denne sommer venter flere projekter. Jeg har tonsvis af drømme for haven, og jeg forsøger virkelig at væbne mig med tålmodighed.


Jeg ELSKER haven. Det gør jeg virkelig. Jeg er knap så glad for ukrudt, men det generer mig heller ikke synderligt, og jeg er heller ikke helt tosset med al den tid, det tager, før planter og buske gror til. Tålmodighed er ikke min stærkeste side. Men som sagt; jeg elsker haven, og jeg har mange drømme for den. Enkelte drømme er realiserbare inden for nærmeste fremtid, mens andre har temmelig lange udsigter.

De tre ting jeg drømmer mest om lige nu er: Et orangeri (meeeeeget lange udsigter), en pergola med blåregn (lidt bedre udsigter) og en terrasse på bagsiden af huset, hvor der stadig kun er sand (skal lægges i påsken).

Orangeri i haven

Drømmen over dem alle er et fritstående orangeri lige på den anden side af den terrasse, vi har ud for køkkenet. En suveræn placering i haven med god sol fra alle sider og samtidig tæt på køkkenet og terrassen, så vi (forhåbentlig) virkelig kan få det brugt.

Det skal placeres på en sokkel af mursten, og det skal være stort nok til at huse et bord med plads til hele familien. Og så ville det ikke gøre noget, hvis der var en lille pejs eller en brændeovn. Bare for hyggens skyld. Orangeriet skal ikke erstatte et drivhus (som jeg også drømmer om), det skal bare være et ekstra rum i haven, hvor vi kan tage forskud på foråret og nyde sensommeren lidt længere tid. Men altså… som sagt har det lange udsigter. For det første er det jo ikke helt billigt, og for det andet har vi andre projekter, der trænger mere (og vi er sandsynligvis heller ikke helt enige om prioriteringerne 🙂 )

Det er lige præcis sådan et lille orangeri, jeg drømmer om. Særligt hvis der lige blev muret en brændeovn i gavlen. Billedet er fundet her.

En pergola med blåregn

Min næste lille drøm er en pergola med blåregn i et hjørne af haven. Den plante er simpelthen umulig ikke at elske. Men eftersom det både kræver, at vi fræser nogle gamle hasselbuske væk (og måske endda fælder et træ) og at der skal fyldes mere jord på området, der er temmelig skævt, er det heller ikke et projekt, der ligger lige om hjørnet.

Hos Claus Dalby har jeg fundet det her billede, og det er nogenlunde, hvad jeg forestiller mig inde i mit hoved. Måske med en lille bagvæg i form af et hegn, fordi området er tæt på skel ind til naboen.

En ny terrasse i påsken

Mit sidste ønske nu og her skal snart søsættes. Vi mangler en terrasse på vestsiden af huset, og den skal lægge i påsken med de smukkeste sandsten, som vi også har på den anden terrasse.

Selve terrassen er jeg ikke så bekymret for, men jeg er lidt usikker på, hvordan vi skal skærme den af. Vi har nemlig brug for et læhegn af en slags – og jeg er ikke så glad for det, vi har fået lavet os på den anden terrasse. Jeg drømmer om et hegn af lister. Cedertræ måske. Eller lærketræ. Noget i stil med nedenstående. Men vi er jo ikke just tømrere her i familien, så spørgsmålet er, om vi kan lave det så flot, som det ser ud i mit hoved…

Jeg ønsker mig en træsort, der bliver mere grå end denne.

Under alle omstændige deler jeg billeder af det færdige resultat her, så følg endelig med. Indtil da kan du styre nysgerrigheden ved at læse vores artikel om hyggekroge i haven. Eller måske den om hyggelige oaser. Vi har en ting med hygge i A little story…

PS: Jeg drømmer også om en skærehave til den helt store guldmedalje, men det er en helt anden historie.

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *