Stop tyven! 6 gode råd mod indbrud i ferien

Den værste afslutning på en god ferie er at komme hjem til et hus eller en lejlighed, der har haft ubudne gæster. En tyv er snu, men med lidt omtanke kan du gøre det mindre attraktivt at vælge dit hjem som offer.

– – –

Alt imens du og familien soler jer i syden, kører indbrudstyvene landet tyndt for at finde ferieforladte hjem og rømme dem for alt af værdi. Har du prøvet det, så ved du, at indbrud ikke er nogen fornøjelse! Vi har fundet 6 klassiske råd mod indbrud frem, og dem vil vi dele med dig, inden feriesæsonen for alvor skydes i gang.

1) Rod, rod, rod

Først og fremmest skal du huske at rode. Både i haven og i huset. Få det til at ligne, at du er hjemme eller er væk på en kort indkøbstur. Sæt fx lidt af ungernes legetøj frem i haven, hæng vasketøj op, lad en kop stå på stuebordet og sæt gerne lidt tallerkener på køkkenbordet.

Gode råd mod indbrud
Du må gerne lade køkkenet se lidt rodet ud – som om det er i brug. Det ser næsten altid lidt rodet ud hjemme hos os, så her er det ikke noget problem…

2) Tænd lys

Automatiske tænd/sluk-lamper er et hit udenfor. Indstil dem, så de tænder, når en person går forbi.

Lad også gerne lyset brænde indenfor, selvom det virker som spild af god energi. Der findes forskellige løsninger, der får det til at ligne, at du er hjemme og har lyset tændt på forskellige tidspunkter.

Gode råd mod indbrud i ferien.
Hvis du har én til at kigge efter hjemmet, mens du er væk, så bed personen om at lade lyset stå tændt i forskellige rum hver dag.

3) Skærm af for udsynet

Når tyvene går rundt om dit hus og kigger ind gennem vinduerne, kan du gøre det svært for ham at kigge ordentligt ind. Luk et par af dørene, så der ikke er udsyn til alle værelser – og gerne til et par af de rum med lys i. Der hvor du reelt kunne sidde og hygge dig.

Du kan også trække et halvt gardin for her og der, men luk ikke af for hele huset med hverken gardiner eller lukkede døre; det skriger, at du ikke er hjemme.

Gode råd til at undgå indbrud i ferien.
Det er ikke til at vide, om der sidder en person lige rundt om hjørnet og hygger sig med en god bog.

4) Gør indbrud svært

Der er ingen grund til at gøre det nemt for tyven, så fjern dine stiger og dit værktøj udenfor. Så skal tyven selv slæbe det med.

5) Hjælp fra naboen

Det kan betale sig at være gode venner med naboen – især når du er på ferie. Få naboen til at holde ekstra øje med dit hjem. Lad dem parkere en bil eller en cykel i din indkørsel, og få dem også gerne til at smide affald i din skraldespand, så tyven ikke kan se i den og regne ud, at du ikke er hjemme.

Hvis du er heldig, kan du også lokke naboen til at slå dit græs en enkelt gang og tømme postkassen, imens du er væk. Det signalerer ikke bare, at der er folk i hjemmet – det er også skønt at komme hjem til.

Gode råd mod indbrud i ferien.
Det her hus gad vi godt være naboer til – og vi ville i helt sikkert ha’ lyst til at holde tyvene væk fra det.

6) Afkobling fra de sociale medier

Åhhh nej tænker du måske – det gør vi i hvert fald – men et godt råd er, at du ikke afslører dit fravær fra hjemmet ved at skrive det på de sociale medier; vent med at dele feriebilleder, minder og andet godt til du er hjemme igen.

Måske en god grund til at koble helt af? Vi vil prøve det i år… tror vi nok…

Et lille ekstra råd, som desværre ikke er gratis, er at investere i et alarmsystem. Det kan være en god løsning, der giver tryghed året rundt. Og selvom det ikke nødvendigvis holder tyven fra døren, så bliver du i hvert fald advaret, hvis der kommer ubudne gæster.

OG… sidst men ikke mindst: Glem alle tanker om indbrud og ubudne gæster, mens du er på ferie. Du kan alligevel ikke gøre noget ved det, når du sidder på stranden med fødderne i vandet. Nyd det, og rigtig god sommer herfra.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *