6 råd – Sådan passer du godt på din marmorbordplade


En marmorbordplade er smuk og elegant, men den er også sart, og du skal passe lidt ekstra på, så den ikke bliver ødelagt på overfladen.

Marmor er lavet af natursten, det er skabt i naturen og er noget af det smukkeste. Men marmor er en blød sten, der er let modtagelig for skader, og det kræver altså, at du bruger det med omtanke.

Vi har læst os til en række gode råd og fået de samme hos en forhandler af marmor, Næstved Flisecenter, og her kommer de – hvis du følger dem, kan du sagtens bo med en marmorbordplade, der holder sig flot i årevis.

Her er de magiske råd:

1.
Før du tager din plade i brug, så køb et overfladeprodukt hos din forhandler eller lignende, der skal smøres på fladen og beskytter den mod påvirkning fra ting, der trænger ned i stenen. 

2.
Husk altid at sætte en bordskåner under varme ting, så du ikke laver mærker på pladen.

3.Vask som udgangspunkt dit bord af med varmt vand UDEN sæbe.

4.
Har du en større plet, så brug et skånsomt produkt uden syre i til at fjerne den. Almindelige rengøringsprodukter med syre ødelægger fladen, så kig efter noget, der er pH neutralt. 

5.
Syre er i det hele taget ikke godt for dit bord, så pas på med madvarer, som har meget af den slags i sig. De laver pletter – citron, juice, tomat, rødvin og meget andet. Kaffe, the og karry er heller ikke godt for pladen på linje med mange andre fødevarer. 

6.
Kør ikke en kniv hen over bordpladen, for det efterlader ridser. Du skal heller ikke skure fladen med en gammeldags skuresvamp, fordi noget sidder godt fast, for så får du også ridser i fladen. 

Se vores seneste boligreportage fyldt med inspirerende billeder af den skønneste have og de hyggeligste rum – lige her!

OG

Følg os på Instagram – @alittlestory.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *