6 råd – Sådan passer du godt på din marmorbordplade


Vi har fået nyt spisebord herhjemme – et rundt bord med marmorplade. Total upraktisk siger mange. Vi elsker det! Men ja, en marmorbordplade er sart, og vi skal passe lidt ekstra på det, så det ikke bliver ødelagt på overfladen.

Marmor er lavet af natursten, det er skabt i naturen og er noget af det smukkeste (hvis du spørger mig). Vores marmor er fra Italien og har et roligt spil på fladen. Aftegningerne og åreløbet er afdæmpet og farverne mest grålige, sorte og brunlige. Det er ikke så sort/hvidt som noget marmor er, og det er præcis sådan, vi gerne vil have det, for det passer til vores farveskala derhjemme.

Psttt! Læs mine seneste råd til at indrette sig godt i små hjem – lige her!

Det er med andre ord et utrolig flot bord – og derfor vil vi også forsøge at passe på det, uden at være total krakilsk, for det er også et hyggehjem med barn og mange gæster, vi har. Men marmor er en blød sten, der er let modtagelig for skader, og det kræver altså, at vi bruger det med omtanke.

Vi har læst os til en række gode råd og fået de samme hos forhandleren, Næstved Flisecenter, af bordpladen – og nu deler vi dem med jer – for hvem ved, måske er der en eller to derude, der også gerne vil passe på et dejligt marmorbord.

Her er de magiske råd:

1.
Før du tager din plade i brug, så køb et overfladeprodukt hos din forhandler eller lignende, der skal smøres på fladen og beskytter den mod påvirkning fra ting, der trænger ned i stenen. 

2.
Husk altid at sætte en bordskåner under varme ting, så du ikke laver mærker på pladen.

3.Vask som udgangspunkt dit bord af med varmt vand UDEN sæbe.

4.
Har du en større plet, så brug et skånsomt produkt uden syre i til at fjerne den. Almindelige rengøringsprodukter med syre ødelægger fladen, så kig efter noget, der er pH neutralt. 

5.
Syre er i det hele taget ikke godt for dit bord, så pas på med madvarer, som har meget af den slags i sig. De laver pletter – citron, juice, tomat, rødvin og meget andet. Kaffe, the og karry er heller ikke godt for pladen på linje med mange andre fødevarer. 

6.
Kør ikke en kniv hen over bordpladen, for det efterlader ridser. Du skal heller ikke skure fladen med en gammeldags skuresvamp, fordi noget sidder godt fast, for så får du også ridser i fladen. 

Se vores seneste boligreportage fyldt med inspirerende billeder af den skønneste have og de hyggeligste rum – lige her!

OG

Følg os på Instagram – @alittlestory.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *