Bagsiden af den søde medalje


Jeg er den søde pige – i arbejdssammenhæng vel og mærke. Jeg er den søde, smilende og venlig pige, når jeg er ude og lave jobs. Og det lyder jo umiddelbart som en super god ting, men ved I hvad, det er det måske slet ikke.

Jeg er lige kommer hjem fra en dag på kontoret hos en af vores gode (søde) faste kunder, som jeg primært tager mig af.

Fordi de er en fast kunde, der gerne vil være i tæt kontakt, sidder jeg hos dem cirka en dag om ugen med en grafiker, der er der to dage om ugen. Vi indgår nærmest på lige fod i deres team, bliver inviteret med på ture, får julegave, godter og gode snakke.

Altid den søde pige

Vi tager også med til personalemøde, og det var der så i dag – et hvor vi lavede øvelser med en coach og skulle skrive positive ting på et papir om hinanden. Jeg fik præcis de søde ord, jeg regnede med at læse: Sød, venlig, smilende, glad, i godt humør og i den dur.

OG det gør mig naturligvis super glad – for hvem vil ikke gerne være sød!

På den her arbejdsplads sidder jeg for mig selv og laver noget, de andre overhovedet ikke aner noget om. Så af gode grunde kunne de ikke skrive noget om mine evner rent fagligt. Men det fik mig alligevel til at tænke over, at det ikke er første gang, jeg hører ordene om mig selv – og vidste de, hvad jeg lavede, tror jeg faktisk stadig, de havde skrevet det samme. Jeg er nemlig en meget stille mus, når det kommer til mine faglige evner. 

Pssttt! Læs her, hvordan vi har forsøgt at få mere balance ind i vores arbejdsliv med yoga online – og hvordan det går med det.

Vis flere egenskaber

Det sker ret ofte, når Camilla og jeg bliver hyret ind til et job, at ordet sød indgår flere gange. 

Vi får at vide, at folk har hørt, vi er søde, venlige og smilende. De siger undervejs og efter, at vi er sådan et par søde piger. OG det er vi sgu´! 

Men vi er også meget mere end det. Det glemmer vi bare at råbe op om, fordi vi er så ordentlige at det halve kunne være nok.

Det lyder jo som en fjollet ting at brokke sig over, at folk synes, man er sød. Men det er faktisk et reelt problem, har vores coach pointeret. Det er et problem, fordi folk på den måde ikke ser alle vores egenskaber. Vores sødhed skygger for dele af vores faglighed, der ikke kommer lige så meget frem i lyset, og på den måde kender folk ikke til hele vores værd.

Pyntepiger i aktion

Da vi for noget tid siden var ude og style et stort event, hvor vi gjorde det virkelig godt, flottere end de nogensinde før havde haft det, blev vi præsenteret overfor de andre i gruppen som….PYNTE-PIGERNE!!!

Kunden mente det helt sikkert venligt, men det understregede ligesom det, vi tit får fremstillet os selv som – sådan et par søde tøser, der lige nusser rundt og pynter lidt.

MEN sådan er virkeligheden jo ikke – når vi designer, styler eller dekorerer til et event, er der timevis af arbejde bag det med idéer, udregninger, skitsetegninger, planlægning, fakta og erfaring. Vi trisser ikke bare rundt og sætte en foodtruck her og sætter lamper op der, fordi det ser fint ud…eller det gør vi også, men der ligger mange overvejelser, tanker, snakke med kunden, deltagere, brandmyndigheder osv. osv. osv. bag.
Vores problem er bare, at vi ikke råber op, om alt det vi gør. Vi pensler ikke nødvendigvis ud, og vi får det faktisk ofte til at se legende let ud, når vi er ude – fordi vi hygger os skide meget med tingene, vi taler ordentligt til folk, smiler, griner og småsnakker med alle på holdet.

Drømmer du om at male dine trægulv? Læs lige her, hvordan du bedst gør det.

Målet er at blive mere business-agtige

Faktum er, at vi er alt for dårlige til at prale, fortælle folk hvor seje vi er og fejre os selv, når vi sparker røv. Det har vi altid været, og vi er heller ikke gode til for alvor at lade kunden forstå, hvor meget de har fået ud af vores arbejde, og hvorfor vi skal have en god betaling.

Vi har aldrig prøvet ikke at lavet et godt arbejde – hvor kunden kom tilbage og brokkede sig. Vi har ofte de samme kunder igen og igen. Så noget kan vi, også selvom vi blive kaldt søde. Og vi har jo heller ikke lyst til at være ikke-søde-ordentlige mennesker med rundsave på albuerne.
Men ind imellem ville det være sundt for os at råbe noget højere, så folk lagde mærke til os i en forsamling (det plejer jeg ellers ikke at have et problem med i privatlivet, men arbejde og privatliv går ikke altid hånd i hånd).

Jeg ved faktisk ikke, om det vil være godt at råbe højere. Men måske være bedre til at fremhæve os selv og turde indtage vores plads. Dét er i hvert fald en af vores store mål for 2020, at vi vil fremstå med fyldige og knap så ydmyge, når vi er ude. Du ved, fyre en klar og god salgstale af og efterlade folk med et klart indtryk af os, der kan mere end blot få dem til at synes, vi er søde.

Vi har øvet os ret meget på det i 2019 – og vi er blevet meget bedre, så mon ikke vi også forbedrer os 2020. Vi har i hvert fald fået at vide af en kvinde, der lagde tarotkort til min polterabend, at 2020 er vores år, og ja det er måske ikke særlig businessagtigt at være spirituel, men det er så en helt anden snak🙂

Er du nysgerrig på mere om livet som selvstændig, så har Camilla skrevet et par kloge ord lige her.

Shop i vores lille butik End of story lige her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *