Bindingsværk og idyl nær vandet i Århus


Det var en hyggelig dag, da vi fik lov til at besøge Lene og Peter i deres skønne hus i Århus. De stod klar med åbne arme og en masse gode fortællinger om det meget gamle hus, der hedder “Havgården” – se deres charmerende bolig lige her.

Da Peter var ung i 1987, købte han “Havgården” for at lave det til et suferkollektiv. Huset ligger få hundrede meter fra vandet, og var derfor den perfekte bolig for en flok vandglade gutter.

Huset er oprindeligt en lade til den gamle gård, der lå på nabogrunden. I gamle dage var gården den eneste i området omringet af marker. Senere blev jorden solgt fra, der blev bygget huse, og i dag ligger huset med naboer til alle sider, men stadig kun en lille gåtur fra havet. Og det er en af de ting, Lene og Peter sætter utrolig stor pris på i deres hverdag.

De bor i huset med deres tvillingedøtre Rosa og Vilma, og de har indrettet det 180 m2 store hus med plads til både børn og voksne i en moderne og klassisk stil.

Over årene har huset gennemgået en kæmpe forvandling. Det er gået fra at være et fuldstændig nedslidt og mørkt bondehus til at være lyst, indbydende og åbent.

Billeder af det smukke bindingsværk

Du kan se resultatet af totalrenoveringen lige her. Og du vil hurtigt forstå, hvorfor Peter har holdt fast i huset igennem så mange år, og hvorfor Lene ikke tøvede et sekund med at flytte ind, da hun og Peter blev kærester.

Udefra ligner huset stadig det skønneste bondehus dog i en moderne udgave. Indvendig har parret holdt fast i noget af den elementære stemning med brug af rå materialer og enkle valg.

Husets underetage bærer stor præg af husets oprindelse med bjælker i loftet, idylliske vinduer og skæve rum. På husets første sal er der åbnet op til kip, og her er anderledes lyst og åbent. Et stemningsskift som både Lene og Peter elsker, og de holder af at være på begge etager.

Er du vild med at se, hvordan man kan forvandle gamle huse til moderne boliger, så kig dengang vi besøgte en gammel herregård på Djursland – se den lige her!

Vi har også besøgt den smukkeste Klitgård ved vesterhavet, der i den grad havde gennemgået en sand forvandling. Se det moderne og smukke udtryk lige her.

Både Lene og Peter er selvstændige. Peter er industriel designer – han står blandt andet bag flere af Sirius’ produkter. Lene har Krogh-Agentur, hvor hun bl.a sælger Scandinavian edition jakker og Paiste – et helt nyt dansk brand. Følg Lenes arbejde lige her på Instagram.

De har indrettet en stor arbejdsø i den ene ende af husets første sal – og du kan skimte den lige her:

Psst!!! Vi har netop lavet et job i Århus, hvor vi har indrettet en terrasse og en gårdhave – og Camilla har derfor skrevet lidt om, hvordan vi kom i mål med den opgave ved hjælp af gode samarbejdspartnere. Læs lige her!

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *