Boligkøb i følge eksperterne: 3 ting du bør gøre, før du tager ud og kigger


Boligkøb: Det er forår og det indbyder i den grad til bolig-kiggeri for alle, der er på jagt efter et nyt hjem og gerne vil lavet et godt boligkøb.
Vi (MetteMaje og Daniel/@100kvm_eventyr) har jo selv købt og solgt en del gange efterhånden og er vel nærmest en slags eksperter i boligkøb…men ikke helt☺️.

Derfor har vi fået makkerparret Rasmus Milling og Line Franck, der sammen driver boligrådgivningsfirmaet FRANCK MILLING i Århus, til at komme med deres bedste råd til dig der skal ud og handle bolig.

Står du og skal finde dit nye drømmehjem, så kan det være en både sjov og næsten uoverskuelig opgave at finde den rette bolig og lavet et godt boligkøb. Der er enormt mange ting, der skal gå op i en højere enhed for at ramme det helt rigtige sted. 

Psst! Har du forårsblomster i krukker i haven? Så læs her, hvordan du bedst får dem til at holde helt til sommer.

Når (næsten) alle drømme opfyldes

Hvis alle ønsker kunne opfyldes, så ville de fleste af os bo på den helt rigtige beliggenhed i et skønt hjem med den rette størrelse, antal rum og rumfordeling til en pris, der var fornuftig og indenfor det budget, vi hver især har råd til.

Sådan ser virkeligheden ikke ud – langt fra. Det kan vi skrive under på. Vi har én gang ramt den totale drøm og faldet pladask for en bolig uden forbehold, og det var, da vi købte vores villalejlighed i København Nordvest i 2014 – vi så den, faldt for den og området, købte den og elskede at bo i den…indtil vi ikke elskede det længere.

Eller det vil sige, vi elskede det stadig, men vores behov ændrede sig en anelse. Vi fik barn og han græd en masse, så livet i villalejlighed med hensyn til underboerne (som var de sødeste i verden) blev lidt svært. Fordi presset var stort, begyndte vi at drømme om landlivet (af en eller anden grund), så vi købte et stort gammelt hus, en gammel skole, på Sydsjælland. Den satte vi i stand og fandt ud af, at vi ikke brød os om at bo på landet, så vi ville tilbage mod byen. 

Og det er så her, vi for alvor skal i gang med at gå på kompromis.

Har vi fortrudt, at vi flyttede fra Købehavn til Sydsjælland? Det kan du få svaret på lige her

Kunsten at gå på kompromis

Vi skal tilbage til byen (København), men har egentlig ikke råd til et hus i Nordvest, hvor vi kommer fra. Et område vi helst vil bo i. Men vil vi tilbage til en villalejlighed? Nej helst ikke, for vi vil gerne kunne larme, som det passer os. Selv bestemmer om taget skal laves, hvordan haven skal se ud eller opdeles og den slags. 

Vi kigger både i Nordvest og alle områder udenfor, og så tager sagen den drejning, at vi for sjov kigger på et hus i Herlev, som Daniel falder for. Jeg synes også, det er et fint hus til den rigtige pris med den plads, vi kan forlange så tæt på byen. Men det er i Herlev. Hvad vil vi så helst? 

Vi ender med at købe huset til en god pris og en endnu bedre ejendomsskat pga. størrelsen på grunden. Vi elsker huset, er glade for området og det virker som et godt sted for børn. Vi har en have, som er skøn, mulighed for at rokere rundt på indretningen (når vi får sparet sammen), vi kan cykle til København eller nemt tage s-tog og bus. SÅ alt er godt – selvom vi hellere ville bo inde i København og stadig sukker efter det.

MEN man kan ikke få det hele – OG det er også Rasmus Milling og Line Fracks budskab, når de her kommer med deres tre bedste råd til dig, der skal ud og kigge på bolig.

Gør dig klart, hvad dine ønsker er, så du/I bedst kan finde ud af, hvor I er villige til at gå på kompromis, når det blive nødvendig – Læs deres råd lige herunder.

De tre bedste råd til boligkøbere i forberedelsesfasen

Her får du Rasmus og Lines bedste råd til dig, der står overfor et kommende boligkøb:

1.
Lav en prioriteret liste med jeres ønsker – man ender altid med at gå på kompromis med nogle af ønskerne, hvorfor det er godt at få snakket om prioriteringen. Det kan være en god ide at få set lidt forskellige områder og boliger, så du får mærket efter, hvad der tænder dig. 

2.
Kontakt gerne en boligrådgiver/køberrådgiver allerede i den indledende proces – det er hjælp til selvhjælp. Der er masser af god sparring at hente bl.a. i forhold til indsigt i markedet, hjælp til forhandling og på den vis kan du i sidste ende både spare penge og opnå et mere optimalt og trygt boligkøb. 

3.
Få styr på det finansielle, så du har et overblik over, hvad der er realistisk at købe for. De fleste banker laver et såkaldt ”køberbevis”.

Rasmus Milling og Line Franck er både ejendomsmæglere og boligrådgivere – de driver sammen firmaet FRANCK MILLING, hvor de vejledere boligkøbere fra boligdrømmen starter til de afsluttende juridiske elementer – find dem lige her.

Drømmer du også altid om at bo et andet sted, end du gør? Du er ikke alene, læs her hvordan Camilla også drømmer om noget andet ganske ofte.

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *