Seng, soveværelse, rede seng, bedroom, bed, indretning, indretning af soveværelse, nordisk soveværelse

Derfor skal du rede din seng hver morgen

Skal/Skal ikke rede seng hver dag?

– – –

At rede seng hver dag er både godt og skidt, ifølge forskellige medier. Der har været meget skriveri frem og tilbage om, hvorvidt du skal rede din seng om morgenen eller ej. Husstøvmider lever angiveligt bedre i en nyredt seng, og derfor skal du bare lade den være, når du står op, skriver blandt andet Bolius.dk

Men Good Housewife er fortaler for, at rede seng hver morgen. De mener nemlig, at det giver en bedre energi til dit soveværelse. Samtidig skriver de, at du sover bedre i en seng, der har været redt, og det er vi tilbøjelige til at give hende ret i. Husstøvmider eller ej…

Sengen er første skridt

Tanken om at en redt seng giver god energi, understøttes af Rachel Hoffman, der er forfatter til en bog om rod. Hun har via research fundet ud af, at en redt seng bare er bedst.

Hun skriver blandt andet, at sengen altid er et godt sted at starte, hvis dit soveværelse roder. Den er nem at overskue og vil straks få rummet til at se bedre ud. Yderligere kan en redt seng give dig lyst til lige at snuppe vasketøjet med og fjerne det værste skidt. En lille hjælp til den daglige oprydning.

Få en god nattesøvn

Både du og dit soveværelse får god energi, hvis du reder din seng. Men faktisk siger forskningen også, at du sover bedre i en redt seng: det viser undersøgelser lavet af National Sleep Foundation i USA. Selvsamme undersøgelse viser også, at du sover bedre med rene lagner end beskidte, og det må der være noget om. Følelsen af at ligge sig i en seng med rent sengetøj er i hvert fald ret skøn, hvis du spørger os.

Der er altså al mulig god grund til at holde lidt orden i soveværelset.