Det skal være sjovt at bo her

Det skal være sjovt at bo her

Anders Koed Jensen har ikke tænkt sig at stresse over de ting, han og kæresten stadig mangler at renovere i hjemmet i Horsens. De nyder processen, og elsker at lave tingene selv – også selvom det tager tid.

Selvgjort er velgjort. Det er filosofien bag Anders’ istandsættelse af de lille byhus, hvor han og kæresten bor med deres lille søn. Han nyder tilfredsheden i selv at udføre et godt stykke arbejde, og så er det jo et ekstra plus, at udgifterne på den måde kan holdes nede.

Byhuset er ikke ret stort, og den lille familie bor kun på 1. og 2. sal, mens stueetagen beboes af en anden familie. De 112 kvm. er fordelt på et køkkenalrum, en stue, et værelse og et badeværelse, og selvom nogle måske vil se de få rum og kvadratmeter som en begrænsning, så ser Anders dem i stedet som en frihed:

 

Vi holder af at bo netop her, fordi huset ligger tæt på bymidten, har en lille grøn have, og vi er på grund af pladsen tvunget til at bo enkelt og down-sized. Jeg har et samlergen, men her er jeg nødt til at sætte regler op for mig selv. Det giver friheder til at prioritere anderledes.

 

[envira-gallery id=”694″]

Den økonomiske frihed der er i at bo småt og gøre alting selv, har Anders brugt til at starte designvirksomheden TrÆls; et firma der bygger på idéen om at skabe bæredygtige trævarer til både private og erhverv.

Selvom Anders er god til at bruge hænderne, og selv har udtænkt og formet flere af virksomhedens produkter, så er han ikke bleg for at indgå i samarbejder med andre designere eller firmaer – du finder derfor en del af Anders’ produkter hos blandt andet De Frie Træudsalg og i lokalområderne i Horsens og Vejle.

Omdrejningspunktet for virksomheden er træ, som er et materiale, som både Anders og hans kæreste Anne har en stor forkærlighed for – og det afspejler sig i indretningen.

 

[envira-gallery id=”700″]

Gennem tiden har Anders og Anne lavet husets lofter, gulve, vindueskarme, badeværelse, kælder og kloak – og halvdelen af køkkenet. Her mangler lige det sidste, men de er ikke helt enige om, hvad der skal ske endnu:

 

Vi er ikke altid enige, og vi skal hver i sær have gode argumenter for at få det, som vi ønsker. Men Anne har ofte ret, og senest er det trævæggen i soveværelset, hun er kommet på, og den er rigtig flot, synes jeg.

 

Væggen i soveværelset er dækket med plader af krydsfiner, og det tilfører rummet liv og varme. Det fungerer godt sammen med det gamle plannkegulv og giver modspil til de hvide, stringente møbler.

 

[envira-gallery id=”708″]

Er du inspireret af Anders’ stil, så kan du læse hele reportagen og se flere billeder i magasinet inhorsens, og du kan desuden se mange af hans egne produkter her.