Byhus

Det lille byhus: Det skal være sjovt at bo her

Anders Koed Jensen har ikke tænkt sig at stresse over de ting, han og kæresten stadig mangler at renovere i deres byhus i Horsens. De nyder processen, og elsker at lave tingene selv – også selvom det tager tid.

– – –

Selvgjort er velgjort. Det er filosofien bag Anders’ istandsættelse af de lille byhus, hvor han og kæresten bor med deres søn. Han nyder tilfredsheden i selv at udføre et godt stykke arbejde, og så er det jo et ekstra plus, at udgifterne på den måde kan holdes nede.

Down-sized enkelthed

Byhuset er ikke ret stort, og den lille familie bor kun på 1. og 2. sal. Stueetagen beboes af en anden familie.

112 kvm. er fordelt på et køkkenalrum, en stue, et værelse og et badeværelse, og selvom nogle måske vil se de få rum og kvadratmeter som en begrænsning, så ser Anders dem i stedet som en frihed:

Vi holder af at bo netop her, fordi huset ligger tæt på bymidten og har en lille grøn have. Og vi på grund af pladsen er vi tvunget til at bo enkelt og down-sized. Jeg har et samlergen, men her er jeg nødt til at sætte regler op for mig selv. Det giver friheder til at prioritere anderledes.

Entre, gang, trappe, råt look, rå vægge,
Huset er helt råt i sit udtryk, og det samme gælder entréen, som Anders sidder i. Det var godt nok meningen, at væggen skulle sættes i stand, men både Anders og kæresten er blevet ret glade for det rå udtryk.

 

Entré, indretning af entré, rå vægge, renovering, gang, trappe, trappeopgang
Vi er også ret vilde med den rå entre!

Den økonomiske frihed det ved det lille hjem har Anders brugt til at starte designvirksomheden TrÆls. Et firma der bygger på idéen om at skabe bæredygtige trævarer til både private og erhverv.

Selvom Anders er god til at bruge hænderne, og selv har udtænkt og formet flere af virksomhedens produkter, så er han ikke bleg for at indgå i samarbejder med andre designere eller firmaer. Du finder derfor en del af Anders’ produkter hos blandt andet De Frie Træudsalg og i lokalområderne i Horsens og Vejle.

Træ, træ, træ… og så lidt mere træ

Omdrejningspunktet for TrÆls er træ. Et materiale både Anders og hans kæreste Anne har en stor forkærlighed for. Og det afspejler sig i den grad i indretningen.

Køkken, trækøkken, naturkøkken, hvidt køkken, spisebord, birkekrydsfinér, råt udtryk, rå bolig, industriel bolig
I køkkenet har parret mikset forskellige træsorter, og det fungerer ret fint i kombination med den rå entré og down size-idéen.

Gennem tiden har Anders og Anne lavet husets lofter, gulve, vindueskarme, badeværelse, kælder og kloak – og halvdelen af køkkenet. Her mangler lige det sidste, men de er ikke helt enige om, hvad der skal ske endnu:

Vi er ikke altid enige, og vi skal hver i sær have gode argumenter for at få det, som vi ønsker. Men Anne har ofte ret. Senest er det trævæggen i soveværelset, hun er kommet på, og den er rigtig flot, synes jeg.

Væggen i soveværelset er dækket med plader af krydsfiner, og det tilfører rummet liv og varme. Det fungerer godt sammen med det gamle plankegulv og giver modspil til de hvide, stringente møbler.

 

Soveværelse, krydsfinér, hay, sengetøj, seng, træ, trægulve
Vi er vilde med den varme, som krydsfinérpladerne giver til rummet.

Er du inspireret af Anders’ stil, kan du finde hele reportagen i magasinet inhorsens, og du kan desuden læse meget mere om hans produkter her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *