Kom med indenfor hos kunstner og keramiker Solveig Stilling

Solveig Stilling: Kunstnerens helt særlige hus

Da Solveig Stilling skulle flytte fra Nørrebro til Jylland med sin bedre halvdel, var en lejlighed i Aarhus det naturlige valg… alligevel endte de med et helt specielt hus på 270 m2 i udkanten af en lillebitte by.

– – –

“Huset har sin helt egen personlighed,” forklarer Solveig Stilling, da vi spørger, hvorfor de faldt for det skønne hus. Og det kan vi kun give hende ret i. Det er fyldt med kringelkroge og små finurligheder, og det er indtagende på sin helt egen måde. Praktisk er det måske ikke nødvendigvis, men til gengæld er der masser af plads.

Kig indenfor hos multikunstner Solveig Stilling
Huset har en del år på bagen, og de gule og brune farver er ikke just moderne. Alligevel elsker vi det særegne udtryk, og især hoveddøren med det runde vindue over er vi ret vilde med.

Det er ikke alle kvadratmeterne, parret hat udnyttet, men et køkkenalrum og en stue er det trods alt blevet til. Her er det genbrug, sjæl, patina, egne værker og træ, der dominerer, og det giver hjemmet en varm, personlig atmosfære, som passer så fint til husets karakter. Faktisk har vi ret svært ved at definere, hvad vi er mest forelsket i… Solveigs prototyper, hendes malerier, de blotlagte bjælker eller den skønne, væghængte vitrine!? Svaret er nok en blanding af det hele, men med maksimum point til de fineste krus, Solveig har lavet ude på værkstedet.

Kom med indenfor hos kunstner og keramiker Solveig Stilling
Spisepladsen i køkkenalrummet er helt enkel, og der strømmer det dejligste lys ind ad vinduerne.
Vi drikker kaffe hos kunstner Solveig Stilling. Kom med indenfor.
Indrømmet: Vi ELSKER de her kopper, som er prototyper fra Solveigs værksted.
Vi besøger kunstneren Solveig Stilling - kom med indenfor.
Det emmer af varme, hygge og personlighed med møblerne i træ, de blotlagte bjælker og Solveigs egne designs – og det bliver kun endnu bedre af Solveigs skønne smil og dejlige væsen!
Et kig indenfor hos kunsteren Solveig Stilling
Den rå murstensvæg i stuen gør noget godt for rummet – og igen er det Solveigs egne kunstværker. Både maleriet på væggen og potteskjuleren i loftet.
Detaljer fra kunsteren Solveig Stillings hjem.
Solveigs stil er ret cool, når det kommer til malerierne.

Solveig Stilling -> @bystilling

Det er selvfølgelig altid sjovt at komme ind bag murerne hos andre mennesker, se deres hjem, møde dem, høre deres historier – men det er ekstra sjovt, når vi får et kig bag kulisserne hos en designer eller kunstner. Og det fik vi hos Solveig, der har eget keramikværksted/atelier i en afdeling af huset – ret fantastisk!

Er du også vild med de ting, hun laver, kan du finde hende på Instagram som @bystilling.

Kunstner Solveig Stillings værksted og atelier.
Solveig er nok ikke mere kunstner, end hun er keramiker; hendes ting er skæve, sjove, finurlige og superfine.
Værker fra Solveig Stilling
Et par værker fra Solveigs hænder.

Vi har en ting for keramikere – og vi elsker at se hvordan de bor. Der er altid gjort lidt ekstra ud af det taktile, og mange af dem har et fint og anderledes syn på tingene. Har du det ligesom os, så tag et kig på keramiker Julie Damhus’ flotte gård – den er istandsat fra ende til anden med fokus på den oprindelige historie. Der er skønt!

5 Comments

  1. Hej Flemming – vi sælger desværre ikke krusene selv længere, men du kan købe dem hos Studio Aarhus, der står bag dem 🙂

  2. Hej Cassanda – vi sælger desværre ikke krusene selv længere, men du kan købe dem hos Studio Aarhus, der står bag dem 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *