Fem Stensikre Måder – Sådan spolerer jeg min arbejdsdag!


Der er mange måder at være selvstændig på. I mange år har jeg vekslet mellem at være på opgaver ude i landet, sidde en dag om ugen hos en af vores kunder og have arbejdsplads hjemmefra resten af tiden – og det er altså i hjemmet, jeg er blevet ret god til at give mig selv en virkelig dårlig arbejdsdag.

Dagene på tur rundt i landet og hos vores ene kunde går, som de nu gør bedst. Det er lange dage med meget køretid og en del kontakt med andre mennesker enten hjemme hos dem eller på kontoret. Men dagene derhjemme på mit eget kontor er mere rolige. Ja, faktisk kan der være dage, hvor jeg slet ikke snakker med nogen og kun sender få mails. Det er rart, roligt og rimelig skønt… ind imellem. Jeg har nemlig fundet ud af, at lige så dejlig en dag foran computeren derhjemme kan være, lige så opslidende og trættende kan det være i perioder. Sådan en periode har jeg lige for tiden.

Hjemmekontor er ikke altid lykken

Jeg har dage for tiden, hvor det virkelig er svært for mig at komme op i gear, når jeg lander foran computeren, efter jeg har afleveret vores søn. Jeg overvejer at finde et fælleskontor, så jeg skal møde ind et sted, sige ”god morgen” og høre hvordan en andens weekend har været. Herhjemme taler jeg mest med vores hund, Birthe.

Det kan være svært for mig selv at forstå, hvorfor jeg har SÅ svært ved at komme ud over stepperne. En af de ting, jeg drømte mest om ved livet som selvstændig, var jo netop den rolige base derhjemme. Men uanset årsagen fungerer det dårligt for mig lige for tiden. OG én ting er sikkert, jeg har dage, hvor jeg er blevet ekspert i at ødelægge rytmen i min egen arbejdsdag – så har du brug for fif, skal du bare spørge mig – jeg deler lige ud af de bedste her:

1. Skab et (virkelig) stort overblik

Det første jeg gør, når jeg tænder min computer, er at tjekke dagens nyheder på diverse sider. Det giver overblik og er en god måde at kick-starte hjernen på sammen med de første slurke af en god, varm kop kaffe. 

Det er så her, det stikker af.

Jeg kan ikke stoppe mig selv igen. Jeg bliver ved og ved med at læse nyheder alle mulige steder, og når der ikke er mere her, tjekker jeg alle de bloggere, jeg følger. Jeg er begyndt at følge flere og flere. Det vil ingen ende tage. På et tidspunkt er der gået så lang tid, at kaffen er drukket, og jeg lige så godt kan lave endnu en kop. Så skal jeg også i gang… og det sker ikke altid. Når der er gået en time med at surfe rundt, tjekke beskeder og mails, går jeg naturligvis i panik, for nu er jeg allerede bagud med dagens gøremål. 

Psst!!! Læs lidt mere om alle de fede ting ved mit liv som freelancer lige her.

2. Tidspanikken rammer

Jeg er på alle måder en tidsrealist og til tider pessimist. Jeg tror, at alting tager meget længere tid end det gør. Lige fra at komme fra a til b, til at løse en opgave og lave et opslag på Instagram. Min tid kræver derfor planlægning, og følger jeg den ikke, går jeg i panik. Det er derfor skide usmart at starte dagen ud med at smadre tidsplanen, for så fucker jeg allerede kl. 09.30 med min indre tidsfascist. Og det er dumt, især når det sker om mandagen. Så bruger jeg lidt tid på at slå mig selv i hovedet, og det bliver jeg virkelig søvnig af, og så går tingene ikke hurtigere. 

Når først sådan en gang tidspanik rammer mig, går mit nervesystem amok, og jeg mister på alle måder evnen til blot at få ting gjort. Jeg er ellers en af dem, der kan skrive virkelig hurtige artikler, og jeg har flere gange været ansat steder kun for at lave de hurtige ting. Men når jeg sidder derhjemme, bliver jeg så befippet, at jeg ikke kan finde ud af, hvad jeg så helst skal lave, når nu jeg har fordrevet tiden og ikke længere kan nå det hele.

3. Sund mad er (meget) vigtigt

Det er naturligvis også på sådan en dag, at jeg bliver meget bevidst om min mad. Tit spiser jeg morgenmad og frokost foran computeren, og maden bliver hurtigt smækket sammen. En ostemad og kiks kan man klare meget på. Og det er jo mega usundt, så derfor prøver jeg de fleste dage at lave snacks af gulerødder, agurk og andet, som jeg spiser udover min ostemad og de to kiks, jeg åbenbart SKAL ha’ hver eftermiddag. 

Nå, men der er også dage, hvor det lige pludselig betyder alverden for mig, at mit måltid SKAL være sundt. Det er sjovt nok gerne på de dage, hvor det går sløjt med arbejdet. Så skal der koges æg til den salat, jeg liiige skal skære ud og så videre. Det bliver et projekt, der tager tid – tid sammen med den tid jeg allerede har brugt på at læse nyheder, blogs og gå i tidspanik. 

Mere nysgerrig om livet som selvstændig – se her, hvorfor Camilla valgte at gå egne (vores) veje.

4. Sociale medier i rå mængder

Ingen arbejdsdag uden de sociale medier. Det er en del af vores virksomhed, at der skal lægges billeder på Instagram, der skal heppes på dem vi følger, og vi skal putte ting op her og der. Men der er altså dage, hvor det tager overhånd. Hvor det lige pludselig er meget vigtigt at finde ud af, hvad den her gamle vens kusine egentlig går og laver nu, og hvilken kæreste hende fra gymnasiet to klasser over mig har i dag. 

Det er som narko. Man bliver afhængig og det er nemt at bilde sig selv ind, at det er en MEGET vigtig del af ens arbejde. Det er det jo også… men alligevel.

Instagram er en af de sted, der suger min tid til sig – men det er jo også så hyggeligt!!!

5. Gemmer de vigtige opkald og mails til dagen efter

Tro det eller lad være – det er mega drænende med sådan en off-dag på kontoret. Faktisk er det så trættende, at det er umuligt at foretage sig noget af mere vigtig karakter. Så glem alt om at foretage vigtige opkald eller svare/skrive mails, der kan give nerver. Nej puha, det må vente til en dag med mere overskud.

Og så er dagen let og elegant gået med dårlige undskyldninger, overspringshandlinger og uløste opgaver. Hvilket alt sammen giver mere pres på til dagen efter. 

Ja, så let er det at give sig selv en virkelig dårlig arbejdsdag!!!!

Vidste du, at vi hver måned besøger skønne danskeres dejlige hjem og laver boligreportager hos dem. Kom med indenfor i det hyggeligste bindingsværkshus nær vandet i Århus – kig med her.

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *