Fluer i planterne: Tips til at få dem væk


Fluer: Vi har fået fluer i vores planter derhjemme. Ikke dem alle, men nok til at det er enormt irriterende. Flere har skrevet til mig, at det enten er bananfluer eller sørgemyg…ja, der findes åbenbart flere slags af de små kræ. Uanset hvad har jeg spurgt folk til råds på min Instagram i går (@100kvm_eventyr), om hvad jeg skal gøre – og hvor har jeg fået mange gode svar. Virkelig mange svar – TUSIND TAK👏🏻

Jeg har sat gang i alle tiltag derhjemme for at komme af med fluerne – enkelte havde jeg allerede prøvet, så som at lægge en skive appelsin ved planten. Det hjalp ikke, kan jeg afsløre. Andre prøver jeg af først, og så tager jeg tredje runde bagefter, hvis det ikke virker.

Men I skal ikke snydes – mange har skrevet, at jeg meget gerne må dele ud af alle de tips, jeg får ind. Så her kommer de – usorteret og så må I selv prøve dem af, da jeg af gode grunde endnu ikke ved, om de virker. 

Har du ikke bøvl med fluer, men vil du bare gerne indrette dig indbydende og moderne, så se her, hvilke farver du med sikkerhed kan gå med i 2020!

Råd til fluebekæmpelse af besatte planter

1.
Stil et glas saft ved planten eller i vindueskarmen nær planten.

2.
Planterne er for våde. De skal tørre mere ud mellem vanding, fordi fluerne trives i det våde miljø.

3.
Stil eddike i et glas nær planterne.

4.
Fluerne spreder sig til andre planter. Stil de planter der er under angreb udenfor i kulden, det kan fluerne ikke lide (her skal man nok have i tankerne, at det kan være ret koldt udenfor om natten, blot så man ikke får slået sine planter helt ihjel)

5.
Skift den øverste del af jorden. Det er her, fluerne har lagt æg, så der ikke kommer flere og flere.

6.
Skift alt jorden i planten og tør rødderne godt af, før planten sættes i karantæne, så den ikke smitter andre planter.

7.
Sprøjt planter og jord med en forstøver med opvaskevand. Det kan de ikke lide.

8.
Læg citron ved planten (ikke appelsin).

9.
Lav en fælde for fluerne ved at sætte vin og citron i et glas med folie henover og bittesmå huller – så bliver fluerne tiltrukket af duften, flyver ind og kan ikke komme ud igen.

Ja – gode råd er der mange af. Jeg håber naturligvis på en let løsning, men rigtig mange har skrevet, at alt jorden skal skiftes på planten og rødderne skal tørres godt af, før jeg sætter dem i en ny potte med jord…så jeg er bange for, jeg måske er nødt til at tage den hårde tørn, hvis ikke de andre tips hjælper.

Kryds fingre for mig😊

Læs også, hvordan du finder ud af, om du har for meget radon i dit hjem – lige her!

5 Comments

 1. Ta et glass med en del eplejuice, en del eddik og en del Zalo (norsk flytende oppvaskmiddel) og sett i nærheten av stedet der fluene er.
  Eplejuicen et søt og tiltrekker seg fluene, Zalo gjør at de ikke kommer ut av glasset og edikken dreper dem.
  Dette virker veldig godt på bananfluer i frukt, men har ikke testet det på planter.
  Man kan også sette en fyrstikk opp ned i jorden på pottene da fluene ikke liker svovel.

 2. Wauw ja det lyder som lidt af en omgang – men det er også ved at gå op for mig, at de nok ikke går væk helt så nemt som håbet…jeg vil i hvert fald bruge dit råd, hvis det andet ikke er en succes. Giver lige de “nemme” bud en chance og håber på at heldet tilsmiler mig. Men mon ikke jeg ender samme sted som dig til sidst…TUSIND TAK for at dele din opskrift på flue-fri-planter…det er altid dejligt med en hjælpende hånd:)
  Ha’ en skøn weekend:)

  Kh. MetteMaje

 3. Jeg stod med præcis samme problem for et halv års tid siden! Prøver næsten alle de forslag, du nævner – uden held 🙁
  Til sidst tyede jeg til den hårde insektmiddelmetode. Fjernede først det øverst cm jord. Så købte jeg Substral gødningspinde med insektmiddel, som jeg stak i jorden. De holder nye dyr væk i 3 måneder, så skulle der ligge æg, der klækker, bliver de forhåbentlig dræbt. Så sprayede jeg alle bladede med insektbekæmpelse ( mit er fra Ecostyle, men tænker det meste fungerer. Alt blev købt i Bauhaus) og satte planterne udenfor (efterår, så semi-køligt) i nogle timer, så de halvdøde fluer kunne flyve et andet sted hen og lægge sig til at dø 😀 Lidt omstændigt, men alt andet fejlede, og jeg var desperat – eeeeelsker alle mine planter. Held og lykke!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *