Fredagsbar: Derfor holder vi fredagsbar hver uge


Hver fredag holder vi fredagsbar herhjemme i det lille hvide hus med drinks, chips, hygge og en god snak. Som regel putter jeg et par billeder på min story på Instagram – @100kvm_eventyr, og flere har efterhånden skrevet, hvad det dog går ud på med den fredagsbar, og hvordan det fungerer med børn/alkohol. 

Jo, lad mig kort fortælle…Det er egentlig slet ikke noget særligt med den fredagsbar. Jo, for vores lille familie er det, for det er en hyggestund, vi alle holder utrolig meget af. En stund – hvor skuldrene falder ned, vi griner og krammer lidt ekstra, høre lidt rart musik, nusser rundt, holder i hånden, smager en ny eller ofte velkendt drink og spiser en god chips.

Bum! Det er opskriften!

Har du forresten styr på, hvilke planter du bør eje i 2020, hvis du vil være med på moden? Bliv klogere lige her.

Familietid for tre

Vi er sjældent flere til fredagsbar end os tre + Birthe. Hvis vi er, er det super hyggeligt og fordi vi skal have gæster til aftensmad, men som regel er vi bare os selv om fredagen. Indimellem er en af os voksne til et andet arrangement, men så hygger de sidste to stadig.

Flere gange om ugen italesætter vi, at til fredagsbar på fredag, så….et eller andet. Bernhard glæder sig lige så meget som de voksne, for han kan mærke, at her rykker vi lige lidt tættere sammen og tager os en rolig stund ovenpå en som regel hektisk uge, og vi ser frem til en hyggelig weekend.

En af de ting vi rigtig godt kan lidt herhjemme er en gin og tonic eller en god gammeldags rom & cola – enkelt og godt, selvom vi også elsker en cocktail eller andet fancy. Når Daniel skal “shoppe” sker det næsten altid i hans favoritbutik “Den sidste dråbe” på Nørrebro – find den lige her.

Det startede med et lille savn

Da vi startede med at snakke om vores fredagsbar som en ”fredagsbar,” var det mest fordi det har hverken Daniel eller jeg på vores jobs. Vi er selvstændige begge to med en fortid i tv- og magasinbranchen, hvor der ret ofte blev holdt fredagsbar for lige at sige ”Tak for en god uge.”

Fredagsbar er noget af det skønneste, for her er titler udvisket og alle slapper af med en øl eller to. Flere kører hjem efter en enkelt, fordi de skal hjem til familien, og andre fortsætter måske til næste morgen (måske var det mest, da vi var yngre).

Det er en af de ting, vi begge godt kan savne ved livet som selvstændige, at der ikke er den hyggestund på jobbet. Daniel kunne i princippet godt lave en med sine partnere og ansatte, men det sker yderst sjældent, at de får sig en fredags-øl efter job. Jeg er som regel alene om fredagen, så derfor er det skønt at se frem til en øl eller en drink efter endt arbejdsuge med min partner-in-life.

Kort men godt

Hvor en fredagsbar godt kan udvikle sig, hvis den forgår ude i byen, sker det ikke herhjemme på matriklen. Vi drikker os ikke fulde, men får et par drinks eller en øl for så at lave aftensmad, spise, blive trætte, putte med Bernhard og gå helt søvndrukne i seng før 22.00.

Så u-sexet er det!

Men vi elsker alligevel vores lille festlige fredags-indslag, for det er da skide skønt med en kold øl efter en lang uge, og det er dejligt at snacke en chips eller to i mens. Bernhard får altid et glas saft eller æblemost med en stor isterning i og en skål med sine egne chips (meget vigtigt). Det gør det som regel ud for hans fredags-snolder, for han vil meget hellere gumle i en chips end slik – det vokser han nok fra igen😀

Fredagsbaren åbner gerne omkring kl. 16.00 og slutter igen ved aftensmad-tid. Den er kort, god og næsten ens hver gang, og der er nu noget næsten romantisk beroligende ved sådan en tilbagevendende begivenhed, man kan regne med uge efter uge efter uge🙂

En ting vi også elsker – udover at holde fredagsbar – er at bo tæt på byen igen. Og om lidt er det weekend, og lørdag skal vi en tur til Vesterbro og spise morgenmad…fordi det tager kort tid med s-toget derind, og fordi vi elsker at suge by-stemningen til os – læs lidt om det lige her.

OG ha’ så en skøn weekend💛

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *