Hvor blev min kreative side af?


I dag (mest i går faktisk) har jeg tvunget mig selv til at sysle et par af de ting, jeg har haft lyst til at gøre noget ved i et stykke tid. Jeg har blandt andet malet på træ – på et par små ting, vi i alittlestory arbejder på. Det har været planen længe, men hverdagen suser bare derudaf og et sted på vejen ryger kreativiteten ofte af i svinget.

Der er lidt stille på freelance-fronten i den her måned. Det er naturligvis lidt træls for penge-pungen, men super godt for min hjerne. Det betyder nemlig et pusterum, tid til eftertanke og små sysler.

Forsvundet i hverdagen

Vi har haft (som I kan se her) vores gamle skole til salg den sidste tid og det skulle jeg hilse og sige suger energi. Tankemylder er altoverskyggende og praktiske gøremål fylder en del. Når der så samtidig er mange deadlines på jobbet, kan det hele godt virke som en ørkenvandring. Derfor hilser jeg den stille tid på jobbet hjertelig velkommen i de her dage.

I alittlestory.dk arbejder vi med alle mulige grene af interiør og indretning – og vi har i længere tid brugt meget tid på udvikling og især mange tanker. Der har nemlig ikke været (nok) tid til udvikling, og det er heldigvis noget af det, de rolige dage kan lave om på.

Sådan et par dage her midt i maj uden deadlines gør, at vi kan komme lidt videre med de ting, vi gerne vil. Det gør, at der er tid til at skrive et indlæg som det her, uden at det skal ske med 100 km i timen. Der er endda tid til lidt måske og måske ikke brugbar research på alverden – og der er tid til at male lidt.

Så i dag har jeg malet et par test-ting, vi har lavet…bare fordi jeg ville se, hvordan de ser ud i sort. Kun derfor. De skal ikke bruges. De skal ikke se sådan der ud. De skal ikke have hverken den form eller tykkelse, men det ville alligevel være rart at se dem i en sort udgave.

De rolige stunder giver energi

Så jeg har malet dem sort. Og jeg har brug lang tid på det. Og hvorfor er det vigtigt?

Det er det, så jeg og vi kan forestille os et fremtidigt resultat. Det er vel en slags (sindig) udviklingsarbejde, som vi desværre alt for sjældent har tid til eller prioriteter. 

MEN mest af alt er det vigtigt for mig personligt. For når hverdagen kun foregår foran min computer, så dør jeg lidt. Når jeg kun laver opgaver for andre, så dør jeg lidt. Men når jeg gør noget for mig og min/vores virksomhed, så lever jeg.

I dag og i går har jeg levet lidt bedre end så mange andre dage på jobbet. Og det skal jeg huske at gøre meget oftere – for som @arabelstreet skriver i sit indlæg om det at være freelancer, så er det med at bruge de fordele man har som freelancer korrekt.

De rolige stunder, hvor jeg sysler rundt, er der, hvor jeg indfanger den kreativitet, der røg af i svinget og truer med ikke at komme tilbage. Sådan en kreativitet har vi jo alle (også selvom vi ikke laver flotte malerier, drejer keramik eller former møbler) og den skal plejes, for ellers forsvinder den. 

Og man skal ikke være bange for at bruge den kreativitet, selvom der ikke nødvendigvis kommer kunst ud af det. Det er ikke det, der er formålet. Formålet er at bruge sig selv, synes jeg. Så bliver man nemlig lidt mere glad, og det er jeg så altså i dag:)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *