@arablestreet, Camilla Skøtt

Hvorfor blev jeg selvstændig?

Når jeg fortæller om mit arbejde, møder jeg tit og ofte spørgsmålet om, hvorfor jeg er selvstændig – læs med, hvis du også er nysgerrig.

Hvad laver du egentlig? er et spørgsmål, jeg jævnligt møder. Selv fra bekendte. Og det forstår jeg egentlig godt, for jeg er ikke specielt god til at forklare det! Mit arbejde er en blanding af mange forskellige ting, der i sidste ende handler om lidt af det samme.

Som de fleste af jer ved, har jeg min faste partner in crime: MetteMaje fra @voresgamleskole (som godt nok snart skifter navn, så det passer til deres nye eventyr). Hun er uddannet journalist. Jeg er uddannet designer. Begge har vi en forkærlighed for gode historier, varme mennesker og smukke ting, og derfor besluttede vi at slå pjalterne sammen og skabe hele universet omkring A little story. Historien om dét må I få en anden gang. Men hvad laver jeg/vi så? Jo, ser I…

Vi arbejder i spændingsfeltet mellem kommunikation og design; vores respektive uddannelser. Vi leverer billeder og tekst til boligrepotager til de fleste af landets (og indimellem til udlandets) magasiner, ugeblade og aviser. Vi fortæller også om stort og småt her på bloggen, deler ud af inspiration og fif til boligindretning på A little storys Instagram og skriver livsstilsartikler til forskellige kunder. Samtidig håndterer vi sociale medier og ekstern kommunikation for nogle faste kunder, leverer journalistisk stof til andre faste kunde og formidler/faciliterer events for endnu andre kunder. Nåh ja… og så er vi i gang med at bygge en shop op, der skal sende smukke ting videre til andre mennesker.

Er det ikke lidt for meget af det gode?

For den uindviede kan det lyde som et sammensurium af mange forskellige ting, men i virkeligheden handler det alt sammen om det samme: videreformidling. Den gode historie. På skrift, i billeder eller med ting – og det er altid interiør, indretning og design, der er omdrejningspunktet.

Kan vi selv navigere i det? Ja. Som regel i hvert fald 🙂 – vi har kun to hoveder og fire hænder, vi er begge mødre og familiemennesker og vi bor i hver sin ende af landet, så der er da udfordringer. Men vi plejer at løse dem.

@arablestreet - hvorfor blev jeg selvstændig?
Nok er jeg selvstændig, men det er ikke verdens største kontor, jeg har.

Har jeg så altid villet være selvstændig?

Tilbage til dét det hele handler om; hvorfor blev jeg selvstændig? – og har jeg altid villet være det? Det korte svar er ja. Det lidt længere svar er, at jeg selvfølgelig ikke vidste, at jeg ville være selvstændig, da jeg var 10 år gammel.

Men som udgangspunkt, så ja. Drømmen har været diffus, men jeg har altid vidst, at jeg skulle lave noget for mig selv. Så da Mettemaje spurgte, om vi skulle prøve, havde jeg ikke engang brug for at overveje det: Selvfølgelig skulle vi det! Og så med min kusine… 🙂

Drømmer jeg nogensinde om en fastansættelse? Nej, egentlig ikke. Jeg har prøvet det. Både mens jeg læste, efter gymnasiet og i en projektansættelse, da jeg var færdig med Designskolen og lige var begyndt at freelance – men det er ikke mig. Jeg kan ikke lidt fælleskontorer, jeg trives ikke med faste rammer og jeg har brug for at være (meget) alene. Når det er sagt, så bliver jeg selvfølgelig usikker – særligt på det med løn, pension, sygdom og jeg skal komme efter dig. Men det har løst sig indtil videre, og jeg vælger at tro på, at det også løser sig fremadrettet.

3 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *