have, havedesign, haveindretning, hyggekrog, terrasse,

Hyggelige oaser i haven

Vi har besøgt mange smukke hjem de seneste år, men hold op hvor har vi også besøgt mange flotte, velplejede og dejlige haver. Og dem skal du ikke snydes for! Kig med og se om du kan finde lidt inspiration til haven og dine uderum.

– – –

Haven er for manges vedkommende det sidste, der tænkes på i indretningen. Og det er en skam, for du kan skabe nogle helt fantastiske udendørs rum, der gør det endnu dejligere at nyde det danske forårs-, sommer- og efterårsvejr. Og nu hvor det er blevet forår, kan havedrømmene begynde for mange af os, og der er muligheder uanset om din have er stor, lille, skæv, skør eller bare helt umulig.

Men hvordan gør du det lige?

Vi har samlet en række af billeder fra nogle af de steder, vi har besøgt gennem tiden. Her er udeliv og nydelse i fokus, og du kan få inspiration til at indrette din egen have. Se for eksempel hvordan du skaber et lille læsehjørne i en af havens kroge eller bliv inspireret til at udnytte drivhuset mere optimalt, så det også kan blive et hyggeligt familierum.

Brug drivhuset som lysthus

Har du et drivhus, kan du med fordel indrette et hjørne – eller måske hele den ene langside – til hyggekrog. De kolde forårs- og efterårsdage, hvor solen skinner, men terrassen alligevel er for kold, kan du i stedet bruge i lysthuset. På den måde får du endnu mere ud af solen, når den er her.

Et fint drivhus hvor den ene side er indrettet med en sofa, så familien kan hygge med en bog eller et spil.
Der er masser af plads til både sofa og planter.

Krukker på terrassen

Staudebede, flotte højbede og blomster i fuldt flor over hele haven kan være lidt af en mundfuld, men mindre kan også gøre det. Plant nogle krukker til med sæsonens blomster og stil dem på terrassen, langs hegnet eller i hjørner og på borde. Krukkerne skaber hygge og giver liv til terrassen.

Krukker, planter, terrasse, hygge på terrassen, indretning af terassen
Krukkerne behøver ikke fylde meget for at skabe hygge som her.
Haven, krukker, planter, terrasse, indretning af terrasse, blomster
Når du samler flere krukker på samme sted, styrker du indtrykket.

Lav små hyggekroge

Selvom det primære samlingssted er den store terrasse, der som regel ligger i forbindelse med køkkenet eller stuen, så er det ingen grund til at stoppe der. Udnyt havens areal og skab små hyggekroge rundt omkring. Indret dig efter solen og skab hygge med planter og buske.

 

 

I hjørnet af en lille have har ejeren skabt denne lille krog. Fliserne markerer området og en enkelt stol er alt hvad der skal til for at gøre det til et dejligt læsehjørne.
Hyggekrog, læsehjørne, have, haven, indretning af have, haveindretning
To skønne kroge; den ene fyldt med buske og planter, den anden holdt helt enkelt.

3 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *