Indretningsarkitekt

Indretningsarkitekt, fotograf, tekstforfatter… Hvad pokker er jeg egentlig?

Efter at have hilst på alle andre i det kontorfællesskab, jeg fra i dag er blevet en del af, er jeg ret forvirret. Det er svært at præsentere sig selv, når man ikke ved, hvad man er!

Som du måske ved, har jeg altid arbejdet en hel del hjemmefra. MetteMaje og jeg har været tilknyttet Compas i Hedensted, men jeg har aldrig for alvor brugt det. Det er åbenbart svært for mig at køre 35 minutter efter et skrivebord, når jeg i stedet kan blive hjemme. Men det er sundt for mig at komme ud og få et godt grin i hverdagen, så derfor har jeg gennem noget tid overvejet en kontorplads i Horsens, hvor jeg jo bor. Og i dag sidder jeg så ved mit nye skrivebord i Bubblelabs.

Alle har været simpelthen så søde til at byde mig velkommen, og der står flag på bordet sammen med en flaske bobler. Hvad mere kan man egentlig ønske sig?

Kun én ting; at jeg var god til at præsentere mig selv.

Selvstændig og titler – min evige knibe

Jeg har været omkring det tidligere, det der med titler. Om jeg er selvstændig, freelancer eller iværksætter, men denne her gang er det noget andet, det handler om. Jeg har aldrig rigtig skabt en definition af min egen rolle i mit arbejdsliv. Jeg ved ganske enkelt ikke, om jeg skal kalde mig indretningsarkitekt, fotograf, tekstforfatter eller noget helt fjerde.

I virkeligheden er jeg uddannet designer, men hvis jeg præsenterede mig som Camilla Skøtt, designer, ville folk tro, at jeg laver noget helt andet, end jeg gør.

Indretningsarkitekt er jeg ikke sådan for alvor. Vi laver selvfølgelig indretning hos både private og erhverv, men det er ikke min primære arbejdstid, jeg bruger her.

Fotograf er jeg heller ikke. Ikke af uddannelse i hvert fald. Og jeg fotograferer heller ikke andet end boliger, så det ville være tarveligt at præsentere mig som fotograf. Boligfotograf så? Men det er jo kun nogle dage hver måned, vi er ude at skyde boligreportager, så er det dækkende for mit virke?

Tekstforfatter er jeg en stor del af min arbejdstid, men det fylder ikke så meget rent visuelt for dem, der kigger med udefra, og derfor bliver det også hurtigt lidt misvisende.

Jeg skal ha’ fundet en retning

Jeg har fumlet lidt i dag, hver gang jeg har præsenteret mig, og et par gange har jeg vist også fået sagt, at jeg er i gang med at finde min retning. Men den retning er bare så flydende, og den ændrer sig hele tiden, så spørgsmålet er, om det nogensinde kommer til at ske.

Måske skal jeg bare sige: “Jeg freelancer som indretningsarkitekt, boligfotograf og tekstforfatter.” Så er den skid slået. Og vi er tilbage ved det med titler.

Har du også en flydende (måske selvskabt) stilling, og hvordan definerer du dig selv? Jeg er nysgerrig på inputs og inspiration, fordi jeg synes faktisk, at det gik hen og blev lidt akavet i dag. Jeg vil gerne blive bedre til at præsentere mig selv, så det er tydeligt for modtageren, hvad jeg laver.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *