Inspiration til tørrede blomster af Dorthe Kvist


Vi har fået lov til at vise en række billeder fra havedesigner og stylist, Dorthe Kvist’s, nye bog “Falmet Skønhed” – en virkelig smuk bog der beskriver og viser, hvordan du kan lave dekorationer med tørrede blomster. Bogen er lavet i samarbejde med fotografen Maria Fynsk Norup.

Her er den oplagte julegave til ham eller hende, der elsker smukke tørrede blomster, der holder af at være kreativ og lege med dekorationer. Det er en af de skønneste bøger længe, og det skriver vi ikke kun, fordi vi sidder med bogen lige her foran os – faktisk er det en særdelse frivillig reklame, som er kommet i hus, fordi vi har spurgt, om vi måtte skrive lidt om den.

Det måtte vi gerne – så først lavede vi et interview til JyllandsPosten og nu skriver vi lidt her på bloggen – af egen fri vilje og fordi den allerede er favorit-læse-kigge-drømme-bog herhjemme.

Det giver sig selv hvorfor, når du ser et lille uddrag af de smukke billeder af de tørrede blomster – man kan ikke andet end nyde synet og blive inspireret:

Haveekspert erklærer sin kærlighed til tørrede blomster i smuk og sanselig dekorationsbog

“Falmet skønhed” er en bog for både øvede og nybegyndere ud i det med at lave dekoration af tørrede blomster. Dorthe Kvist kommer med en masse gode råd og beskrivelser i bogen – og du kan læse et lille uddrag fra samtalen med hende til JyllandsPosten lige her:

Bogen”Falmet skønhed” er en hyldest til døde blomster og planter, der med en smule kærlig rokering kan omdannes til smukke dekorationer, der holder uge efter uge. Og det er præcis det budskab, Dorthe har haft til hensigt at give videre med sin nye bog – at skønheden findes i det uperfekte:

”Bogen handler helt grundlæggende om alt det, man kan lave med tørrede blomster. Det er en inspirationsbog med mange ideer, som man bare skal kaste sig ud i, og det behøver ikke at ende ud som det på billederne. Det er en opfordring til leg og kreativitet, og til at se efter den skønhed, som indtræffer, efter en plante har været på sit højeste. Jeg elsker det uperfekte og den skønhed, der kan opstå ud af forfald,” siger Dorthe.

Psst!!! Husker du at omplante dine stueplanter ind imellem, så de kan holde sig sunde og smukke? Læs her, hvordan du bedst gør det.

Udover at være en bog fyldt med støvede, feminine og dekorative blomsterfotografier er ”Falmet skønhed” en punkt for punkt gør-det-selv-bog til alle, der gerne vil lege med tørrede blomster, blive klogere på dem og hvordan man gør. I bogen fortæller Dorthe, hvor du samler planter, hvilke planter der er optimale, hvordan du tørrer dem og hvilke elementer der er i hele processen. Det skal være lige til, fortæller Dorthe, og ingen af dekorationerne er svære at lave. Hellere gør det let og få et godt resultat, end at sætte barren alt for højt, så folk giver op:

”Det er jo det samme med hele tilgangen til bæredygtighed herhjemme. Sætter du visionerne for højt, giver folk op, før de kommer i gang. Hellere gør det tilgængeligt, så folk bliver fanget og selv udvikler undervejs. Det må du eller skal du næsten også gøre med den her bog. Den skal ikke følges til punkt og prikke, men give folk lyst til at komme i gang og folde sine kreative sider ud. Og ende op med noget, der for dem er flot. Vi er så resultatorienteret i dag, men det blæser vi på med bogen her. Den er mere fokuseret på processen,” siger Dorthe og afslutter med at slå endnu et slag for de tørrede blomster – hun kan slet ikke lade være:

”Jeg falder altid for den buket, hvor en af blomsterne er begyndt at falme lidt, eller for det hus, hvor haven er tilgroet og der vokser en vild vin. Det er her midt i det, at eventyret sætter ind og det magiske kan begynde, når stadiet af perfektion overskrides. Det er det, jeg ser i de tørrede blomster, og derfor jeg begejstres sådan for dem – og håber, at jeg kan få andre til at se det samme og blive lidt så begejstret som mig.”

Drømmer du om et lysthus? Tjek lige de her ud, som vi har besøgt og bliv inspireret til indretningen af dit eget.

Om Dorthe Kvist

Dorthe Kvist er boligindretter, forfatter, stylist, foredragsholder og trendspotter med firmaet Meltdesigstudio:

Find hende på hende hjemmeside lige her
Eller på hende blog lige her
Eller via instagram lige her

3 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *