Lysthus, haveindretning, havedesign, pavillon, boligreportage, drivhus, udehus, uderum

Lysthus – Inspiration til de SKØNNESTE af slagsen

Lysthus. Er det ikke noget, vi alle drømmer om at ha’ i haven? Et sted til afslapning, grønne slyngplanter og lune forårs- og efterårsdage. Vi har efterhånden set nogle stykker, der gerne fik lov at stå i vores have, og nu er tiden kommet til at dele dem med jer.

Drømmer du ikke om et allerede, så gør du, når du har set billederne her!

– – –

I A little story er vi begge i skrivende stund flyttet til større huse med dertilhørende større haver. Og nu drømmer vi i den grad om et lysthus. Et af den slags, vi har set, når vi har besøgt skønne mennesker som Helle Langer (@hellelanger), Christina Elmer Balleby (@fruelmer) og Lisbeth Dreymann (@lisbeth_dreymann_home).

Det er tre forskellige stilarter, men på hver sin måde er de alle tre helt fantastiske. Vi er helt sikre på, at der er mindst ét, du kan lide!

Rustikt, lækkert og gennemført personligt

Vores absolutte yndlingslysthus er uden diskussion dét, der står hos Helle Langer. At hun samtidig bød os på den lækreste frokost, vi nogensinde har fået på et reportagebesøg, gjorde kun oplevelsen endnu bedre. Og vi fik lov at spise i det fine lysthus.

Huset er bygget op af gamle vinduer, som Helle og kæresten fandt billigt på dba. Begge sider samt fronten er tilnærmelsesvis fyldt ud med vinduer, mens bagsiden er beklædt med træ for at holde lidt af varmen ude. Vi elsker, at vinduerne ikke er ens, at de ikke er renoveret og at de har den der skønne charme, som kun gamle ting har.

Lysthus, haveindretning, havedesign, pavillon, boligreportage, drivhus, udehus, uderum
Det var ikke kun lysthuset, der var en oplevelse. Hele haven var fantastisk med små hygge- og legekroge overalt. Her titter lysthuset frem bag træer, buske og en skøn stensætning – man kan ikke undgå at forelske sig i det!
Murstensgulv, lysthus, gamle vinduer, loppefund, vintage, genbrug, bænk, uderum, haverum, havedesign, haveindretning, indretning
En anden ting, vi elsker, er det flotte, rustikke gulv, som Helle har lavet af gamle mursten, hun har fundet gratis rundt omkring.
Indretning, haveindretning, grønne planter, udhus, drivhus, lysthus, havedesign
Halvdelen af den ene væg er beklædt med brædder, for at gøre indretningen lidt nemmere. De grønne planter fuldender den personlige, skønne atmosfære, huset rummer.

Stilrent, enkelt og smukt

Hos Listbeth Dreymann fandt vi endnu et lysthus af gamle vinduer. Stilen er helt anderledes end Helles, men endnu engang var det ret svært ikke at blive forelsket.

Vinduerne har Lisbeth fundet hos Genbyg. Huset er bygget symmetrisk op, der er højt til loftet, synlige spær og masser af gulvplads. Det er enkelt og stilrent, og det er i den grad et lysthus, vi gerne så i vores egne haver.

Lysthus, gamle vinduer, genbyg, genbrug, uderum, udehygge, hygge i haven, pavillon, drivhus,
Vinduerne er købt hos Genbyg, og lysthuset er helt igennem smukt med vinduer hele vejen rundt og god plads til at sidde udenfor og nyde solen også.
Lysthus, forårshave, efterårshave, gamle vinduer, pavillon, havedesign, indretning, boligreportage
Stilen er enkel og minimalistisk. Hvem ville ikke gerne sidde her og nyde aftensmaden, mens forårssolen brænder på himlen?
Lysthust, synlige spær, gamle vinduer, vinduer, loppefund, vintage, genbrug
Højden til loftet gør lysthuset endnu mere rummeligt, og det store gulvareal giver plads til hele familien.

En hyggekrog til hele familien

En flot sensommerdag besøgte vi Christina, hvis have også gemte på et lille lysthus. Huset her er bygget symmetrisk op med ens vinduer, og de hvide karme spiller godt sammen med det mørke træ. Huset gemte sig i et lille hjørne af haven. Det perfekte sted at finde fred og ro i en travl hverdag.

Den bagerste væg er beklædt med træ, og det giver mulighed for at indrette en stor spisekrog, hvor der er plads til hele familien. Lysthuset gemmer på ting, der har betydning for familien, og indretningen er afslappet, varm og personlig.

Haveindretning, havedesign, lysthus, pavillon, gamle vinduer, hvidt, mørk træ, familie, familiehave,
De hvide vinduer spiller godt sammen med det mørke træ, og lysthuset gemmer sig så fint bag de lange, grønne strå.

havehus, udehus, drivhus, lysthus

Havehus, udehus, drømmehus, lysthus, gamle vinduer, havedrømme
Hvis du fylder tæpper, plaider og puder ud i dit lysthus, så får du masser af varme og personlighed i indretningen.

4 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *