minimalistisk indretning, minimalistisk, rå vægge, murstensvægge, trægulve, bjælker, industriel indretning

Minimalistisk indretning i rå rammer

Minimalistisk er det rette ord for indretningen i denne taglejlighed, men det bliver hverken kedeligt eller klinisk. Nøgne murstensvægge, blotlagte bjælker, smukke trægulve og varme, dæmpede farver giver boligen en stemningsfuld atmosfære.

– – –

Sanela og Thomas vælter sig ikke i møbler, og de ting de har, dem har de valgt med omhu. Stilen er enkelt og minimalistisk, og indretningen bærer præg af parrets kærlighed til træ og rå naturelementer. Atmosfæren er skøn, og vi er vilde med kombinationen af de store, hvide flader på vægge og lofter sammen med de smukke trægulve og de lækre bjælker. Og også en smule misundelige for at det ikke skal være løgn…

Lejlighedens samlingspunkt er det kæmpestore rum, der gør det ud for både entré, køkken, spisekøkken, stue og hjemmekontor, og det er helt igennem lækkert. Lyset strømmer ind ad de mange vinduer, der er direkte udgang til en lille, fin altan og det mørke køkken giver en varm kontrast til den lyse indretning.

Køkken, spisebord, muubs, entre, minimalistisk indretning, nordisk indretning, skandinavisk indretning, new yorker lejlighed, hjemmekontor
Når man skal have alting i ét rum, så er det nødvendigt at tænke lidt over tingene. Sanela og Thomas har valgt at lade træet være et gennemgående materiale, og så har de holdt møblementet på et minimum for at lade lejlighedens smukke detaljer komme til sin fulde ret.
Eames, eames spisebordsstol, muubs, betonbord, betonspisebord, beton, diy, loftlejlighed, taglejlighed.
Spisebordet er fra Muubs og de hvide spisebordsstole er designet af Eames.

“Less is more”

Vi har selvfølgelig fået lov at liste lidt rundt i lejligheden og suge til os af de mange detaljer, og det slår os, hvor få ting, parret egentlig har (men nu er vi selvfølgelig også selv nogle værre samlere!). Da vi nævner det, kommer det ikke bag på Sanela og Thomas; de kan nemlig bedst lide det sådan. Og de vil hellere vente rigtig længe på at få råd til et bestemt møbel, end de vil kaste sig over en masse midlertidige løsninger.

Pelikanstolen af Finn Juhl, der står i hjørnet af stuen, er blandt et af de møbler, parret har sparet sammen til. Og når de skal købe nyt, er de som regel helt enige om, hvad det skal være.

Portræt, finn juhl, pelikanstolen
Sanela og Thomas – det er ikke til at se, men da vi besøgte dem, var det kun 3 uger siden, Sanela havde født en skøn, lille søn, og vi er vildt taknemmelige for, at de havde overskud til at se os.
Pelikanstolen, Finn Juhl, taglejlighed, penthouselejlighed
Åhhhh… 🙂

De eneste værelser, der er i lejligheden, er et soveværelse og et lille værelse til parrets nyfødte søn. Derfor har Sanela måtte indrette sit hjemmekontor i stuen – og det fungerer nu også meget godt. Den originale Eames-stol i glasfiber er skøn med sin rosa farve, og det gamle skrivebord i mørkt træ giver personlighed til indretningen. Og så kommer der et helt fantastisk lys ind gennem det store vindue.

Eamesstol, hjemmekontor, studio, skrivebord, arvestykker
Tip: En stol i glasfiber er ikke superbehagelig at sidde på, men her hjælper et blødt skind.

God nattesøvn kræver en rolig base

Minimalistisk er det også, når vi fortsætter ned ad gangen til soveværelse og børneværelse. Her har Sanela skabt nogle lyse, varme rum, hvor enkeltheden igen er i centrum. Og det er selvfølgelig helt bevidst – hun mener nemlig, at det giver den bedste base for en god nattesøvn. Og vi kan kun give hende ret (faktisk har vi skrevet lidt om det lige her).

Murstensvæg, soveværelse, fordelingsgang, indretning, industriel stil
Med de helt igennem fantastiske gulve og den rå murstensvæg er det ikke nødvendigt med en masse tingeltangel. Den lille kommode i gangen er et arvestykke, og soveværelset er holdt lyst og rart med sengetøj fra HAY.
Soveværelse, indretning af soveværelse, hay sengetøj, fritlagte bjælker.
Hvem der bare havde sådan nogle bjælker i sit hjem!

Børneværelset er – som vi vist har nævnt tidligere – minimalistisk og enkelt indrettet. Og så er det slet ikke færdigt, hvis man spørger Sanela. Men det er nu ret fint, hyggeligt og rart at være i, så vi synes, billedet har fortjent en plads under alle omstændigheder.

Børneværelse, junoseng, tremmeseng, nordisk stil, nordisk indretning, skandinavisk hjem.
Børneværelset er ikke særlig stort, men der er allievel blevet plads til lidt hygge.

Er du vild med den enkle, rå og industrielle indretning hos Sanela og Thomas, så vil du sandsynligvis også kunne lide dette her dejlige hjem, der emmer er New Yorker-stemning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *