@arablestreet - gehalt

Mit nytårsforsæt – så enkelt og alligevel så svært

(reklame) Det der med nytårsforsætter er egentlig ikke noget, jeg plejer at gøre, men i år er der én ting, jeg simpelthen er nødt til at blive bedre til – og hvorfor så ikke gøre dét til mit nytårsforsæt?

Livet her på matriklen leves af 5 personer, der hver især har arbejde, skole/børnehave og fritidsinteresser at passe. For det meste er det sjovt og rart og dejligt. Men indimellem bliver det altså lidt svært at få det hele til at gå op. Og så bliver vi pressede.

Det er logistikken, der halter. Og vi er ikke gode planlægningsmennesker, hverken Torben eller jeg. Men det skal der laves om på nu!

Nytårsforsæt: Planlægning, planlægning, planlægning

Umiddelbart tænker jeg, at overskriften siger det hele: Mit nytårsforsæt er at blive bedre til at skabe overblik over vores aftaler, så vi ikke glemmer, at én skal til gymnastik og en anden til Sverige, og så er der pludselig ingen til at være sammen med de andre (ja, det sker jævnligt).

Det er stadig ikke lykkes mig at finde fidusen ved digitale kalendere, og derfor kom det også som sendt fra himlen, da Gehalt spurgte, om jeg mon ville prøve deres planners – det ville jeg nemlig rigtig gerne 🙂

Du kan købe plakater, rammer og whiteboardpenne hos Gehalt lige her, hvis du selv vil prøve 🙂

Og nu er 2020 skudt i gang, og denne den første uge er selvfølgelig ikke så svær. Er det ikke sådan, det er med et nytårsforsæt? Det bliver først svært efter et stykke tid. Ikke desto mindre fik det at skrive vores allerede planlagte aktiviteter ned på ét sted mig til at indse, at det bestemt ikke er for tidligt at komme i gang. Der er eksempelvis tre dage, hvor jeg har lavet dobbeltaftaler?! Og denne gang kan vi tage den på forhånd, når vi i næste uge har problemer med at nå alle børnenes aktiviter fremfor at ty til krisehjælp og nødløsninger i sidste øjeblik (som vi plejer at gøre).

Jeg kan sige så meget, at hvis det lykkes at fortsætte den gode planlægning, så bliver vores liv væsentligt lettere fremover.

Der er bare det…

Det lyder jo så let som ingenting, tænker du måske. Så hvorfor har vi ikke bare gjort det noget før? Det skal jeg sige dig. Vi har nemlig forsøgt os med bedre planlægning før, men vi er åbenbart ikke så gode til den slags. Altså til at forberede os og skabe overblik på forhånd. Vi er mere sådan fra-dag-til-dag-agtige. Er der andre, der har det lige sådan – og hvad gør I mons tro for at holde det forkromede overblik?

Uanset om du er den ene eller den anden type (eller måske en tredje eller en fjerde) håber jeg, at du får det dejligste år i 2020. Fyldt med smil, glæde, kærlighed og alt andet godt du måtte ønske dig.

Og i hvert fald skal der lyde et tusind tak fordi du læser med! Hvad enten du hele tiden har gjort det, eller du først er kommet til her i det nye år. Tak! Det betyder alverden.

Psst… jeg har åbenbart noget med vaner, der skal ændres, for jeg har tidligere skrevet et indlæg om netop det – læs det her. Eller læs her hvordan det er gået med vaneændringerne indtil videre 🙂

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *