70'er hus, 70'er villa, retro, loppefund, vintage

Moderne retro i 70’er-villa

I en renoveret 70’er-villa bor parret Maria Rademacher og Jeppe Lyng Paulsen med deres to børn Liva My og Jarl. De overtog hjemmet fra en ældre kvinde, der havde boet der i en menneskealder, og selvom boligen siden er blevet moderniseret, har parret stadig forsøgt at holde fast i den originale stemning.

– – –

Maria og Jeppe købte deres 70’er-villa i 2014, og de gik straks i gang med at renovere. De har fået lavet tag, vvs-arbejde og nyt køkken. Til gengæld har de bibeholdt de oprindelige badeværelser og overtaget en del af de møbler, som stod i hjemmet tidligere. Den blå daybed overtog de med huset, og den er i dag Marias favoritmøbel:

“Den blå daybed er et af mine favorit-steder i hjemmet, for her er så dejligt at ligge, når solen står ind gennem vinduerne.”

70'er-villa, daybed, indretning, boligindretning, indretningstips, boligstyling,
På den blå daybed er der rigeligt med plads til hele familien.

Vinduerne i hjemmet vender, så der hver dag falder det smukkeste lys ind over stuen og spisestuen. Sammen med det åbne køkkenalrum giver det mange gode timer, hvor familien kan være samlet i fællesrummene. Sofaen og spisebordet er praktisk, når der er små børn, og stilen er valgt, fordi den matcher rammerne på parrets 70’er-villa.

70'er-villa, teakbord, bordplade, DIY,
For at lysne det mørke teakbord har Maria malet bordpladen hvid.

Køkkenet er det bedste

Køkkenet er et af de steder, hvor Maria og Jeppe har brugt meget energi. De rev det gamle køkken ned, fjernede en væg og satte et nyt køkken op, og i dag er det et af de steder i hjemmet, de holder allermest af:

“Jeg kan rigtig godt lide at stå ved kogeøen i køkkenet. Her kan jeg både lave mad og holde øje med, hvad børnene laver. Jeg er stadig en del af deres aktivitet, mens jeg er i køkkenet. Vores valg af materiale synes jeg også er rigtig vellykket, da det giver en varme, som et hvidt køkken måske ikke ville give,” siger Maria.

Og der giver vi hende helt ret. Køkkenet fungerer super godt med det varme træ sammen med det mørke låger og tavledøren, ligesom det rå betongulv passer perfekt til de originale trægulve.

70'er-villa, Køkken, nordisk køkken, køkken i træ, trækøkken, betongulv, betongulve, tavlelak
Gør som Maria og Jeppe og mal en dør med tavlelak. Brug den for eksempel til at holde styr på familiens aftaler.

Børneværelser med retrolook

Maria og Jeppe er blandt andet ret vilde med de originale trægulve, der er i huset. De giver en særlig retrostemning, som de har valgt at føre helt ud i livet på børneværelserne, hvor Liva My og Jarl bor. Her går vintage og genbrug hånd i hånd med praktiske møbler og funktionalitet. Og det giver nogle skønne, personlige børneværelser fyldt med varm.

70'er-villa, teak, teakmøbler, børneværelse, drengeværelse, indretning, indretning af børneværelse
På Jarls værelse skaber teakskabet og de varme jordfarver en skøn atmosfære.
70'er-villa, pastelfarver, børneværelse, pigeværelse, retromøbler, genbrugsmøbler, indretning af børneværelse, indretning af pigeværelse
På Liva Mys værelse bløder pastelfarvede honeycumbs op for de tunge, varme farver i træet.