Køkken, hjemmearbejdsplads, @arablestreet, Camilla Skøtt, A little story, kontorindretning

Når hverdagen (og mandag morgen) rammer

Klokken er kun 13.12 og det hele sejler herhjemme. Mandag har ramt mig lige i fjæset, og på en eller anden måde er første skoledag kommet lidt bag på mig. Er jeg den eneste, der har det sådan?

Jeg ved ikke, om jeg er den eneste derude, der altid får et chok, når mandag morgen dukker op. Jeg er ligesom bare lidt uforberedt, selvom jeg godt ved, at mandag kommer efter søndag! I dag havde jeg faktisk forsøgt at være lidt på forkant. Jeg pakkede skoletaskerne i går, sørgede for, at der var handlet ind til madpakker og tjekkede penalhuse. Sidstnævnte godt nok først kl. 22.00 i går aftes, hvilket viste sig at være et problem, da jeg så kom i tanke om, at vi havde lovet at købe nyt penalhus og indhold til den ældste inden skolestart. 

Flot mor!

Man kan jo ikke vinde hver gang, og jeg var rimelig rolig over det med penalhuset (jeg undskyldte bare her til morges ved at love hende et endnu flottere end det, vi var blevet enige om), men da den mindste så efterfølgende vågnede med feber, begyndte mandagspanikken at melde sig. Det viste sig at være en overflødig bekymring. Hun vågnede kun en enkelt gang i nat, og min søde mor vendte hjem fra ferie i går, så hun har Sille i sygepleje i dag. Til gengæld vågnede de to andre flere gange med mareridt og hoste, og det resulterede i, at jeg kom til at snooze lidt for mange gange her til morgen. Og ja… you snooze, you loose. Dagen startede skævt.

Vi kom dog i skole til tiden, OG vi havde både madpakker og idrætstøj med. At jeg så havde glemt, at jeg skulle være med i Mattis klasse de første 10 min. er en helt anden sag!

… og så tog jeg på arbejde

Skoledagens mandag morgen blev skudt i gang med morgensang, og så tog jeg på arbejde. Altså derhjemme på mit hjemmekontor. Og her startede alt det forfærdelige, der kun kan ske på en mandag (morgen): begge computere svigtede synkront. Den første time gik med at finde ud af, om jeg kunne løse det. Så måtte jeg i Elgiganten efter en ny harddisk, fordi den gamle stadig troede det var ferie, og nu står den så bare og opdaterer. Jeg krydser alt og håber noget så inderligt, at den virker igen, når den starter.

Den bærbare ville heller ingenting, hvilket viste sig at være min egen skyld. Den var bare aldrig blevet færdig med den opdatering, jeg satte i gang, sidste gang den drillede.

Alt i alt betyder det, at det eneste jeg vitterligt har formået at få fra hånden i dag, er et opslag på Instagram. Om en time kommer den ældste hjem fra skole, og så er det så som så med arbejde. Det efterlader mig så med undseelige mængder arbejde i aften.

Life is good, som man siger.

Dagens eneste arbejde indtil videre – og der er ikke engang søde sager i skuffen, jeg kan trøste mig med.

Hvordan har du det med mandag?

Helt generelt er jeg egentlig helt okay glad for mandage. Altså; jeg vil helst ha’ weekend hele tiden, men når det nu ikke kan lade sig gøre, er jeg ret godt tilfreds med mit arbejdsliv.

Jeg er bare dårlig til at komme op om morgenen. Særligt om mandagen. Jeg er B-menneske helt ind i sjælen. Hvis jeg selv kunne bestemme min døgnrytme, sov jeg fra 01.00 – 10.00 (ja, jeg vil gerne ha’ 9 timers søvn – og nej, det får jeg stort set aldrig) hver nat. Hyggede med lidt kaffe og god morgenmad i en times tid, når jeg vågnede. Arbejdede fra 11.00 – 18.00 (man kan godt være effektiv, når man sover 9 timer hver nat), og så kunne jeg slå mig løs i livet hele aftenen.

Er der andre B-mennesker derude, der kan nikke genkendende til drømmescenariet? A-mennesker der måske har det helt modsat? Jeg har ALTID ønsket mig, at min krop en dag ville vågne op og være gearet til at starte tidligt. – men jeg har efterhånden accepteret, at det aldrig kommer til at ske.

But you never know, do you? 🙂

HVIS det sker, så ønsker jeg mig samtidig, at jeg bliver typen, der kan finde ud af at komme til tiden. Der er mange mennesker omkring mig, der ville værdsætte det.

Mettemaje eksempelvis – og hendes hverdag kan du læse meget mere om lige her. Eller du kan følge hende på Instagram, hvor hun er (misundelsesværdigt) god til at dele ud af hverdagen i sine stories.

5 Comments

  1. Ha ha, du har så meget ret, Cecilie. Samfundet er ikke indrettet til fordel for os stakler 🙂

  2. Ha! Jeg har det nøjagtig som dig! 😀 Er også gennemført B-menneske og selvstændig, men det er bare lige som om resten af samfundet ikke er sådan 100% gearet til de tidsintervaller 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *