Vintertræt - vinterdeprimeret

Vintertræt: Når vintertrætheden fylder for meget…

Jeg har haft en måned (to for at være helt ærlig), hvor vintertræthed (og træthed generelt) har fyldt ALT for meget, så nu går jeg på juleferie med de positive briller på.

Jeg er et af de mennesker, der er født med ja-hatten på. Jeg tror som udgangspunkt på, at alt nok skal gå. Jeg prøver gerne noget nyt – ja, faktisk stræber jeg måske ligefrem efter det nye. Generel optimist, det er mig.

Men så kommer vinteren med sit mørke. Og jeg bliver ramt af en træthed, jeg har svært ved at forstå. Som regel kan jeg holde den hen ved at stramme ja-hatten ind, men i år har dét godt nok været svært. Den skide hat falder af igen og igen, så jeg har været træt. Godt og gammeldags vintertræt. Alt har været op ad bakke, ingenting har for alvor været sjovt.

Men om lidt går jeg på juleferie, og jeg har besluttet mig for, at den skal foregå på langt mere positiv vis end resten af december har gjort. Så jeg har fikseret sindet på 3 gode ting, jeg glæder mig til og som skal holde humøret højt de næste 14 dage.

1) Vintersolhverv er lige om hjørnet

Den første gode ting er helt lavpraktisk det vidunderlige, at det er vintersolhverv om sølle to dage. Det betyder, at vi snart har ramt den korteste dag på hele året, og derfra kan det kun gå én vej: fremad. Det bliver lysere og lysere for hver dag der går efter den 22. december, og det glæder jeg mig i den grad til. Simpelthen fordi jeg ved, at det får vintertrætheden til at fordufte.

Er du også vintertræt, så læs det her indlæg om, hvad du kan gøre for at mindske generne.

2) Ferietid = familietid

Torben skiftede job for en god måneds tid siden, og det betyder, at vi for første gang i mange år har ham hjemme i alle juledagene OG at han ikke er fuldstændig kvæstet efter mange og hårde timer på arbejde helt frem til den 23. om aftenen. Og at han ikke skal afsted igen den 26.

I år er juleferien lig med familietid på en helt anden måde, end vi er vant til, og dét glæder jeg mig til. Der skal hygges både herhjemme os fem og sammen med resten af familien. Afslapning, julefilm, kram og sofahygge. Så bliver det ikke meget bedre.

Vintertræt, min bare!

3) Gode venner til nytår

Sidst men ikke mindst byder juleferien jo på et spring ind i det nye år. Det i sig selv betyder ikke alverden for mig, men til gengæld skal vi bruge aftenen i selskab med to gode venner og deres børn – og dét glæder jeg mig til. Venner vi ikke ser så tit, men som vi har en lang historie og mange minder sammen med – og det bliver dejligt at bygge på med (endnu) en nytårsaften med sjov og ballade og god mad.

Som afslutning er der vist ikke andet tilbage end at sige: Rigtig glædelig jul til alle derude. Jeg håber, at den bliver skøn, varm og dejlig og lige præcis som I gerne vil have den 🙂

Nåh ja – jeg håber faktisk også, at der falder sne på alle juleaften, men sandsynligheden for det er nok temmelig lille 🙂

Pssst… Vil du følge med hos mig i juleferien, så tjek ind på Instagram, hvor jeg deler lidt her og der.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *