De hvide vægges paradis

I know! Vi står (næsten) alene med vores mening, men vi kan simpelthen så godt li’ hvide vægge hjemme hos os, og det placerer os håbløst meget udenfor de farverige trends, der for tiden buldrer derudaf.


Vi har prøvet med grønne vægge, stribede vægge, vægge med tapet og vist også en halv hvid/halv farvet væg. Men det fungerer ikke for os. Vores hjem fungerer bedst, hvis vi har en hvid base. Hvide vægge og hvide karme. Sådan! 

Det er så svært at få sagt

Så er det sagt. Men det er faktisk ikke en nem ting at sige højt – for man vil ikke fornærme nogen, og vi har vitterligt ikke noget imod meget farverige hjem. Ja, jeg ligefrem misunder dem og prøver det ind imellem af herhjemme. Men det går ikke. 

I løbet af vores renovering har rigtig mange søde folk skrevet til os på Instagram, at vi da skal male væggene en smuk farve eller gøre karmene mørke. Og jeg ved næsten ikke, hvad jeg skal svare dem uden at lyde som en, der ved bedst. Men selvom jeg sagtens kan se det flotte i farverne og se for mig, hvor fint det ville være, så ved jeg også bare, at vi efter en kort begejstret periode får trætte øjne og savner det hvide.

Fra en periode med grøn væg!

Skal gulvene males?

Lige for tiden har vi faktisk grå gulv og hvide vægge + karme (undtagen dem vi endnu ikke har nået at male) OG det ser hyggeligt ud. Men forleden kiggede vi begge på hinanden og sagde næsten i kor:

Daniel: ”Det næste sted skal vi have hvide gulve.”
Mig: ”Det fungerede bedre med de hvide gulve som på Dortheavej (vores gamle hjem).

Og så grinede vi lidt. Et nervøst grin. For de her gulve SKAL bare ikke laves om nu. Vi har malet dem syv gange og allerede ændret farven én gang fra mørkegrå til lysegrå, så det skal ikke gøres om. Nu er de, som de er, og vi er glade for dem. Men i vores næste hjem er der ingen tvivl; vi skal have hvide gulve… og vægge… og karme.

…altså hvis stedet passer til det, ellers ændrer vi måske mening 😊

Mere lykke til mig

For noget tid siden læste jeg denne her artikel i Bolius, der fortæller, at cirka 85 procent af os danskere vælger hvide vægge – så måske er vi ikke så umoderne herhjemme på skolen alligevel. 

I artiklen står blandt andet, at folk mangler modet til det farverige univers. Det er nu ikke tilfældet herhjemme, her har vi taget aktiv stilling. Men der står også, at med farve på væggene kommer vi nærmere naturen og bliver gladere, så den pointe er virkelig værd at tage med i overvejelserne.

Søren Vester fra programmet tv-programmet ”I hus til halsen” siger heldigvis, at man ikke skal pege fingre ad folk, fordi de bor med hvide vægge. De kan godt være farverige alligevel. Det er vi nok ikke herhjemme – vi er ret gennemsnits-kedelige (lettere farverige på de virkelig gode dage… en sommerdag med høj sol med gode venner og champagne i glassene) 

MEN vi bilder os selv ind, at vores hjem godt kan være en lillebitte smule farverigt selv med hvide vægge. Det handler nemlig ikke kun om væggene, men også om alle de nips, planter, tekstiler og billeder, man hænger op og sætter ind i rummene. Vi er der slet ikke endnu, men vi er godt på vej – vi har i hvert fald et rent lærred med de hvide vægge, og så håber vi på, at der kommer lidt mere farve i form af pynt over de næste år.

PS: som sagt forelsker vi også indimellem i farvede hjem trods alt, og A little story har tidligere besøgt dette hjem, hvor Pernille bestemt ikke var bange for farver.

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *