Lysthus, haveindretning, havedesign, pavillon, boligreportage, drivhus, udehus, uderum

Orangeri – få inspiration (og læs om mine umulige drømme)

Orangeri, væksthus, lysthus, drivhus. Kært barn har som bekendt mange navne, og uanset hvad det kaldes, så ønsker jeg mig ét. Ikke er barn altså – et orangeri. Jeg er bare bange for, at jeg drømmer lidt for stort.

Jeg har skrevet om mine havedrømme flere gange – sidst år skrev jeg fx dette indlæg, hvor orangeriet også blev nævnt – men det er som om, det går lidt langsomt med at føre dem ud i livet. Jeg har indset, at haven simpelthen bare kræver tålmodighed, tid og kærlighed. Så vokser den stille og roligt. Det betyder til gengæld, at der går laaang tid, før jeg kan se et orangeri skyde op fra græsplænen; både fordi det koster (mange) penge, og fordi vi har andre projekter, der skal laves først.

Men det forhindrer mig ikke i at drømme. Eller dele inspiration med dig, der også drømmer 🙂

Gennemført orangeri (og min store drøm)

Hvis jeg frit kunne vælge – uden tanke på økonomi og jordvarmeslanger (jep, det bliver et problem, når den tid kommer), så ønsker jeg mig lige præcis nedenstående orangeri. Det er fra Vica Danmark, og det fås i forskellige størrelser; jeg ønsker mig bare det “lille” på knap 21 m2.

Prisen starter omkring 87.000 kr., og så er vi ikke engang begyndt at snakke om montering, murværk og ekstra tilbehør (som man sikkert ikke kan undvære). Men ja, det er dét, jeg drømmer om.

Udstillingshuset på billedet har i øvrigt de samme fliser, som vi har på terrassen. Jeg tænker, det er et tegn 🙂

Hvis jeg ender med at gå lidt på kompromis med mine drømme (og det er ikke usandsynligt prisen taget i betragtning), kan jeg også nøjes med nedenstående – også fra Vica Danmark.

Indretning af orangeri

Først og fremmest drømmer jeg om et orangeri, fordi jeg gerne vil fylde det op med alle de grønne planter, jeg ikke kan have indendørs, fordi min familie konsekvent skyder bolde på dem, piller ved dem, går ind i dem og generelt ikke tager helt så meget hensyn, som jeg ville ønske. Orangeriet skal være mit tilflugtsted; der hvor jeg kan gemme mig med en bog i min egen lille jungle.

Så indretningen betyder selvfølgelig en del, og jeg har fundet en række billeder til inspiration. Bare for at nære drømmen en smule – hvad siger du; drømmer du også om et orangeri?

I mine drømme er det nogenlunde sådan her mit orangeri ser ud indvendigt (billedet er lån af Haakon Adventures). Måske med en lidt blødere stol, jeg kan slænge mig i 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *