Wegner, spisebord, spisebordsstole, træ, blå, linoleumsgulv

Mod på farver i indretningen

For noget tid siden fik vi lov til at tage et kig indenfor hos Pernille Brygger, der er Visual Merchandiser – og særligt glad for farver. Hendes fag stråler i den grad igennem i hendes hjem, hvor hun har indrettet hvert eneste lille hjørne med farver, nips og genbrug.

Og når vi siger farver, så mener vi farver. Der er nemlig ingen farveforskrækkelse at spore i huset i Odense, og det er der kommet en frisk og inspirerende bolig ud af. Særligt for os der har lidt svært ved at kaste os ud i farverne.

Farver, farver i indretningen, farvet trappe, trappe, indretning af trappe, indretning af gang, blå, blå tapet, blomstret tapet, genbrug
Allerede det første blik ind i huset afslører Pernilles flair for farver. Her er det trappen op til førstesalen og dernæst et kig ind i fordelingsgangen, der ligger lige før køkkenet.

Havets og himlens farver

Den blå farve er gennemgående i mange dele af boligen, og farven var et helt bevidst valg fra Pernilles side. Hun er nemlig vild med den – og så går den aldrig af mode, som hun siger:

“Hvis du kigger i blade og magasiner, er der altid noget, som er blåt. Den går altid igen i moden, og så holder jeg utrolig meget af den, fordi den er naturlig. Havet og himlen er jo blå.”

Både gulve, vægge og en stor del af familiens interiør har den klare, naturlige farve, og for ikke at få det alt for koldt, har Pernille mikset en del grønt ind i indretningen også. Vi er vilde med det naturlige miks af blå og grønne nuancer. Og så spiller det så fint sammen med de forskellige træsorter, der titter frem her og der.

Wegner, spisebord, spisebordsstole, træ, blå, linoleumsgulv
Wegnerstolene og hylderne i træ giver et varmt modspil til den kølige blå.
Læderstol, patineret læderstol, blå vægge, indretning, indretning af stue
Den grønne stol har Pernille valgt for at give den kølige blå lidt modspil. Den er superfin, og vi er i sær vilde med det patinerede læder. I stuen går den blå farve igen på væggene, mens vi finder mere af den grønne, når vi kommer op på 1. salen.

Varme i soveværelset

Pernille kunne snildt ha’ ladet den blå farve gå gennem hele huset, men da hun nåede til 1. salen, havde hun brug for at få lidt varme ind i soveværelset. Og den grønne farve er valgt ud fra tanken om, at en mørk grøn danner en fin base for en god nattesøvn.

Og det er blevet ret vellykket, hvis du spørger os.

Soveværelse, indretning af soveværelse, sengetæppe, seng, grønne planter, planter i soveværelset.
Den grønne farve giver en dejlig varme til soveværelset, mens planterne giver liv.

Og varmen fortsætter ind på badeværelset, hvor Pernille har beklædt hele den ene væg med store brædder. Faktisk har parret ikke gjort særlig meget ved badeværelset, men blot brugt de midler, de havde til rådighed. Og det er der i den grad kommet et unikt og særligt bademiljø ud af.

Badeværelse, indretning af badeværelse, planter på badeværelset
De rå brædder på bagvæggen i badeværelset givet et fedt og helt unikt badeværelse, som man ikke kan undgå at blive en smule misundelig over.

Hvis du synes, at du har set Pernilles hjem før, så er det ikke dig, der er blevet tosset. Reportagen har nemlig været trykt i både Hendes Verden og det tyske magasin Luna.

3 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *