Græskarhygge, diy, gør det selv, græskarudskæring, havearbejde, efterår i haven

Pynt med græskar

Efteråret er højtid for græskar. De karakteristiske grønne, gule og orange frugter klæder boligen både indenfor og udenfor. Vi har holdt græskarhygge i haven, og her får du nogle af vores fif til at pynte med de fine græskar.

– – –

For at skabe en helhed i havens udseende, har vi lavet små stillebens med et hav af græskar. Vi har mikset dem med havens egne møbler og planter, så de falder naturligt ind og efterladt plads til de mere finurlige dekorationer.

Der findes et hav af græskarvarianter og -farver, og du kan sagtens blande de forskellige sorter. Delica- og muscatgræskar er for eksempel super fine. Hvis du vil tilføje endnu flere former og nuancer til din udsmykning, kan du mikse med sjove squashsorter.

Græskar, græskarudskæring, halloween, græskar i haven, efterårshaven
Et fint udvalg af forskellige græskarsorter, så der kommer liv i haven.

Græskarvaser til blomster og mos

Små vaser til havens blomster er nemme at lave. Skær toppen af et græskar og udhul det med en ske. Er det bordet eller en anden flade, der skal udsmykkes, så planter du blomsterne i “skålen” med det samme, og sætter den, hvor den skal stå.

Alternativt kan du prikke tre små huller i vasens sider, føre en snor igennem og hænge dekorationerne i træer og vinduer. Nedenfor har vi brugt en helt almindelig sort bomuldssnor. Du kan også gå efter den lyse, naturlige snor, som passer godt til havens liv. Det har vi gjort længere nede.

Græskar, græskarudskæring, græskarpynt, græskar i haven, halloween, efterår i haven
Hæng græskarskålene i et træ eller lad dem være en del af et stilleben som her, hvor den pynter med mos i hjørnet af haven.

Hvis du laver mange vaser, kan du skabe liv i trækronerne ved at fylde dem med forskellige blomster og planter. Pluk enkelte af dine yndlingsblomster og brug dem til at skabe hygge i haven, inden vinterens kulde for alvor får fat.

Græskarvaser, græskarskåle, græskar, græskar i haven, efterårshave,
Flere vaser fra samme trækrone ser smukt ud i efterårshaven.

Stillebens i haven

Når vaserne er færdige, kan du bygge videre på de små stillebens. Suppler gerne med græskarlygter, så du kan tænde lys, når mørket falder på.

Vi har valgt den enkle løsning med en stor åbning, men du kan lave lige præcis det mønster, du har lyst til. Bare du husker at lave et hul på bagsiden af lygten, så røgen kan komme ud.

God fornøjelse 🙂

Græskar, græskar i haven, efterår i haven, efterårshaven, stilleben

Græskar, græskar i haven, stilleben, efterårshave, halloween i haven

Græskarhygge, diy, gør det selv, græskarudskæring, havearbejde, efterår i haven
Det skal være hyggeligt at skære græskar, så husk et varmt tæppe og en god kop kaffe, når du bevæger dig ned i haven.

Psst… Alt arbejdet med græskar i efterårshaven har været bragt i Jyllands-Postens boligtillæg samt på Houzz.dk.