Pynt med græskar

Efteråret er højtid for græskar, og de karakteristiske grønne, gule og orange frugter klæder boligen både indenfor og udenfor. A little story har holdt græskarhygge i haven, og her får du nogle af vores fif til at pynte med de fine græskar.

For at skabe en helhed i havens udseende, har vi brugt græskar i forskellige størrelser til at lave små stillebens. Vi har mikset dem med havens egne møbler og planter, så de falder naturligt ind, og efterladt plads til de mere finurlige dekorationer.

I denne omgang har vi udelukkende brugt orange græskar, men der findes at hav af varianter og farver, og du kan sagtens blande de forskellige sorter. Delica- og muscatgræskar er for eksempel super fine, og hvis du vil tilføje endnu flere former og nuancer til din udsmykning, kan du mikse med sjove squashsorter.

 

[envira-gallery id=”767″]

En enkel måde at kreere fine græskardekorationer er ved at lave små vaser til havens blomster. Skær toppen af et græskar og udhul det med en ske. Er det bordet eller en anden flade, der skal udsmykkes, så planter du blomsterne i “skålen” med det samme, og sætter den, hvor den skal stå.

Alternativt kan du prikke tre små huller i vasens sider, føre en snor igennem og hænge de fine dekorationer i for eksempel træer eller vinduer. Vi har brugt en helt almindelig rå bomuldssnor, der passer godt til havens naturlige liv.

 

[envira-gallery id=”779″]

Hvis du laver mange vaser, kan du skabe dynamik og liv i trækronerne ved at fylde dem med forskellige blomster og planter. Pluk enkelte af dine yndlingsblomster og brug dem til at skabe hygge i haven, inden vinterens kulde for alvor får fat.

 

[envira-gallery id=”785″]

Når vaserne er færdige, kan du bygge videre på de små stillebens og eventuelt supplere med græskarlygter, så du kan tænde lys, når mørket falder på.

Vi har valgt den enkle løsning med en stor åbning, men du kan lave lige præcis det mønster, du har lyst til – bare du husker at lave et hul på bagsiden af lygten, så røgen kan komme ud.

God fornøjelse 🙂

 

[envira-gallery id=”789″]

 

Psst… Hele serien har været bragt i Jyllands-Postens boligtillæg.