Sådan omplanter du dine stueplanter

Vi elsker alt det grønne – stueplanter, udendørs planter og alle vores dejlige planter i haven. OG vi er næsten desperate efter foråret og alt det nye, som kommer frem af jorden. Men det lader jo vente på sig med det gode vejr, så i mellemtiden har vi besluttet at kigge lidt nærmere på vores planter i stuerne. Flere af dem hænger lidt med mulen og trænger til at blive plantet om.

– – –

Stueplanter. Men hvordan er det nu med dem – hvornår skal de omplantes og hvordan gør du det bedst?

Det har vi kigget lidt nærmere på og rådene lyder sådan:

Plant om når…

Du skal omplante dine stueplanter, når de ser triste ud, når de hænger lidt i jorden, ligner at de er på vej ud af potten eller rødderne er synlige. Hvis din stueplante ikke har det godt eller væksten er gået i stå, er det en god idé at plante den om. Ser din plante sund ud, så er der ingen grund til at fjerne den fra det miljø, der gør den glad.

Generelt lyder rådet, at en ny ung plante skal plantes om en gang om året,  mens de gamle planter kan klare den noget længere. Men det er der naturligvis lige så mange meninger om, som der findes planter. Og det kan også være meget forskelligt fra plante til plante. Derfor er det bedste råd at kigge på din plante og se, om den har det godt. Derefter kan du beslutte, om den skal plantes om.

Forår og efterår er de bedste tidspunkter for omplantning, alt efter hvilken plante du har med at gøre. Her kan det være en god idé at spørge den blomsterbutik, hvor du køber planten i, til råds.

Sådan omplanter du dine stueplanter…

Går du i gang med at plante en stueplante om, findes der en masse gode råd om, hvordan du bedst gør det. Men her er den måde, vi gør det på. Det er en nemlig en forholdsvis enkel måde at gøre det på – og så får vi det gjort.

1.
Tag planten ud af sin gamle potte. Giv den gerne lidt fugt, inden du hiver den op, så jorden ikke smuldrer.

2.
Vær forsigtig når du tager planten ud af potten og hold fast i den del, der er stærkest, så planten ikke knækker.

3.
Kig på din plante og se, om den jord, der omslutter den, er fin. Er jorden fyldt med hvide plamager og utøj, skal du fjerne det. Men ser jorden sund ud, skal du lade den blive rundt om planten. Fjern døde rødder eller dem, der fylder for meget.

4.
Hvis din plante er vokser ud af sin gamle potte, skal du sætte den i en ny ren en af slagsen. Skal den i samme potte, er det en god idé at gøre den ren, så du fjerner alt utøj i den.

5.
Put ny jord i potten og sørg for, at din plante er placeret tilpas langt nede i potten, når du putter den ned.

6.
Giv din plante en ordentlig omgang vand, når den er sat i potten på ny. Skyl den over og fjern alle gamle blade, så planten stå fint og flot.

Bum! Så nemt er det at give dine stueplanter ny liv!

3 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *