Skab en indbydende hyggekrog i haven

Indret et hjørne af din have, der inviterer til at sætte sig med en god bog, en kold drink eller yndlingsmagasinet – eller måske til en lille lur.

– – –

Sommeren er sprunget ud i fuldt flor i lille Danmark, og hvis du ikke allerede har et hyggehjørne i haven, så er det nu, du skal lave et. For hvad er haveliv uden afslapning?

Når det er sagt, så er det ikke alle haver, der lægger op til de afstressende momenter. De fleste af os, elsker at slapper af (vi gør i hvert fald), men ikke alle kan skabe et stressfrit uderum.

Vi har samlet en række fine billeder, og giver her vores tips til at skabe en skøn udendørs sommeroase. Måske kan du indrette din allerede i weekenden?

Inspiration til hyggekrog i haven
Har du gamle træer i haven, så udnyt dem som stolper til en hængekøje. Der er intet, der kan bringe dig i zen, som en rolig, gyngende lur i en hængekøje. Slet ikke hvis du lader blomsterne gro vildt som her.

5 tips til din hyggekrog

1) Dæmpede toner stimulerer sanserne, når du skal slappe af, så gå gerne efter rolige og sarte farver.

2) Puder, plaider og tæpper er eminente til at skabe en varm og hyggelig atmosfære.

3) Prøv om du kan finde en krog i haven, der ikke bliver brugt så meget. På den måde kan du nemmere trække dig tilbage, mens ungerne leger og manden laver mad (i den perfekt verden).

4) Less is more gælder også, når det kommer til din hyggekrog. Du skal have en sidde- eller liggeplads, nogle gode puder, en plaid og et lille bord til din drink og din bog. Andet behøver du ikke.

5) Blomster i krukker er perfekte til at skabe et rum i rummet. De fungerer som rumdelere, og så er det skønt at ligge blandt de smukke farve og sarte blomster.

 

Udendørs gulvpuder til havens hyggekrog
Vi elsker denne her løsning; store bløde gulvpuder omkranset af krukker med fine blomster – og så kan puderne rykkes efter solen. Billedet er lånt fra Ideal Home.
Inspiration til fine haveløsninger.
To fleksible løsninger hvoraf den ene måske er lidt mere omstændelig end den anden. Men det kunne da være skønt med en himmelseng midt på græsplænen! Det første billede er fundet på Pinterest, mens det andet er lånt fra Ideal Home.

En bænk kan også gøre det

Nu er det jo ikke alle, der har plads til en himmelseng i haven, og mindre kan faktisk også gøre det. En hyggelig bænk eller et lille cafébord og en stol er nok til at skabe en indbydende og dejlig hyggekrog.

Som nævnt handler det om at indrette sig med puder, plaider og tæpper, og hvis der er plads, kan et par sommerkrukker gøre en stor forskel. Vil du holde det lidt intimt og småt, så vælg et hjørne i haven – det skærmer lidt for uderummets andre aktiviteter.

Inspiration til en hyggekrog i haven.
Det røde cafésæt virker lillebitte foran det store træ, men det er alligevel både hyggeligt og charmerende. Bænken til højre er indrettet med blomstrede puder og en plaid; med de ting kan du gøre selv den kedeligste træbænk hyggelig.
Inspiration til hyggekroge i haven.
Denne her gård ligger i en af de hyggeligste hjem, vi har besøgt. Den varme gule farve er perfekt som baggrund for en hyggekrog, og “muren” af planter skærmer godt af for stole og bord, så det bliver småt og rart.

Vil du have mereinspiration til at indrette dine uderum, så læs også “Inspiration: Boheme på terrassen” eller “Hyggelige oaser i haven” – og kig også meget gerne forbi vores Instagram. Så bliver vi så glade!