Julie Damhus

Skøn idyl på Julie Damhus’ gamle gård

Et stykke udenfor Århus ligger dette gamle landsted, som keramiker Julie Damhus og kæresten har renoveret ned til mindste detalje. Resultatet er et lyst og dejligt hjem, hvor fortidens landlige detaljer giver modspil til en moderne og praktisk indretning.

– – –

Da Julie Damhus og kæresten Søren købte den gamle gård fra 1847, havde hele fem generationer levet deres liv under taget. Boligen er fordelt på mere end 300 m2, men overetagen er endnu ikke renoveret. Det er underetagen til gengæld, og her har familien på 4 knap 200 m2 at boltre sig på.

Om renoveringen fortæller Julie, at husets lange historie var vigtig for dem. Den er værd at værne om, og derfor er huset renoveret med respekt for de gamle detaljer:

“Det, vi især godt kunne lide ved huset her, var, at det ikke havde været små-renoveret meget igennem årene, så vi har haft muligheden for at beholde mange af de gamle detaljer.”

Køkkenet var det første store projekt, parret kastede sig over. Det var vigtigt for dem at finde et køkken, der passede ind i det gamle landsted, og det er lykkes til fulde, hvis du spørger os. Lyset som strømmer ind af de sprossede ruder, gør desuden rummet helt utrolig rart at opholde sig i.

 

Køkken, hvidt køkken, landkøkken, romantisk indretning, køkkenalrum, boligreportage, Julie Damhus, keramiker
Køkkenet i Julies hjem passer perfekt ind i de landlige rammer.

Hængekrukke, Julie Damhus, potteskjuler, hængeplante, hængepotte, pilea, landkøkken, køkkenalrum, hvidt køkken, køkken
Julie Damhus sidder i køkkenet, hvor lyset vælter ind af de småsprossede ruder. Hængekrukken er en af Julies første prototyper.

Et kæmpe projekt

Det har taget 2 1/2 år at nå så langt, som Julie og Søren har nået. Og det har været noget af en mundfuld. Da de først var gået i gang, skulle det nemlig gøres 100 % og hver enkelt lille krog er istandsat ned til mindste detalje:

“Vi har haft alle vægge revet ned, fjernet gulvene, lagt nyt bjælketag, støbt nyt gulv, lavet jordvarme og sat nye vinduer og døre i.”

Som keramiker har Julie en særlig æstetisk sans, og det falder hende naturligt at indrette hjemmet med nips og små sager. Det er da også hende, der står for den del af boligindretningen, men de større beslutninger er de altid fælles om:

“Alle nipsting og små sager herhjemme står jeg for, men når vi skal tage større beslutninger, er vi fælles om det. Eksempelvis som da vi skulle vælge køkkenet. Det valgte vi sammen, og havde begge en mening om det. I dag er det store køkkenalrum mit yndlingsrum. Her er vi faktisk hele tiden, og det er samtidig her lyset kommer ind, så det er bare helt utrolig rart at være i.”

Og med lyset der kommer ind fra begge sider, er der ikke noget at sige til, at køkkenalrummet er blevet familiens yndlingsrum.

Køkkenalrum, spisekøkken, spisebord, plankebord, landkøkken, Julie Damhus, keramiker, indretning, skydedør
Det store spisebord i køkkenalrummet er familiens samlingssted.

Prototyper på kontoret

Fra køkkenalrummet fungerer en hjemmelavet skydedør som afskærmning til kontoret. Her ordner Julie alle de ting, hun ikke kan lave i keramikværkstedet. Og så opbevarer hun mange af sine smukke prototyper her. Wauw, siger vi bare! Farverne er ikke til at stå for, og kontoret udstråler den samme ro og varme som resten af huset.

Har du et hjemmekontor, der mangler hygge og personlighed, så lad dig inspirere af Julies stil eller se vores tips til indretning af hjemmekontoret her.

 

Keramikvase, keramik, keramiker, Julie Damhus
Prototyper på skåle og kaffekopper i forskellig størrelse.
Prototype, keramik, kontor, indretning, værksted, Julie damhus, landlig stil, styling
På kontoret opbevarer Julie sine prototyper, og dem har vi altså svært ved at stå for!

Hvis du også er vild med Julies keramik, så kan du finde mange flere af hendes ting her. Og med lidt held har du måske set hele boligreportagen i Hendes Verden?