Få inspiration til at male med kalkmaling fra Jotun.

Smukke farver og skønne strukturer

Den jyske slægtsgård er renoveret fra ende til anden, og du vil elske de fine detaljer, de skønne farver og de finurlige mønstre. Vi er helt solgt.

– – –

Smukke farver var det første, der strøg gennem vores tanker, da vi sidste år fik lov at besøge Rina og Jesper på deres gamle gård i nærheden af Vejle. Billederne er netop blev vist på Houzz, og vi har glædet os til også at vise dem frem her. Der er nemlig så fint og skønt i det hjem!

Slægtsgården er fra 1936, og den har derfor været i familiens hænder gennem flere årtier. I 2006 blev det Rina og Jespers tur til at overtage den. De havde længe drømt om at bo på landet, og de så muligheder i Jespers barndomshjem , om end det ikke var uden nerver at overtage – og forandre – svigerforældrenes hjem, fortæller Rina:

“Det er klart, jeg var nervøs for, hvordan Jespers forældre ville reagere på den forandring, vi gerne ville lave her. Men de har simpelthen taget det så flot.”

Og hvorfor skulle de ikke det? Når man ser, hvordan Rina har skabt liv, varme, hygge og personlighed i det store hjem, så kan man ikke andet end at holde af det. Der er 300 kvadratmeter, så det har været noget af en mundfuld;  vægge er blevet flyttet, lofter taget ned og hævet, der er lagt nye gulve, væggene er pudset op og indretningen har stille og roligt taget form.

Kig med, og bliv inspireret af de mange fine detaljer og smukke farver.

Smukke farver igen og igen

Det er ikke decideret bevidst, men på en måde er de blå nuancer blevet gennemgående i indretningen. Og det gør bestemt ikke noget, hvis du spørger os – det pynter ret godt. Vi elsker, at Rina ikke har været bange for at svinge penslen, og at hun ikke altid går den sikre vej. Døren i entréen et godt eksempel; det kunne ha’ gået grueligt galt, men det fungerer bare helt perfekt og giver rummet en skøn karakter.

Inspiration til at indrette med smukke farver i entréen.
Det er en imponerende hall, der byder én velkommen på slægtsgården, og Rina har virkelig formået at skabe en fin sammenhæng mellem de forskellige elementer.
Inspiration til at bo med farver
Et kig til stuen afslører, at den blå farve går igen derinde.
Få inspiration til at male døre og karme.
I stuen har Rina malet både væg, dør og paneler – det giver et helt andet udtryk, som du nemt kan overføre til dit eget hjem. Kigger man den anden vej fra køkkenalrummet, kan man se den blå farve igen. Denne gang i soveværelset.

Æstetiske løsninger i praktiske rum

Det kan indimellem være svært at indrette de rum, der mest af alt er arbejdsstationer. Køkkenet, bryggerset og til dels badeværelset. Rina er sluppet ret godt fra det, og vi drømmer i den grad om et bryggers som hendes.

Renovering af stor slægtsgård
I køkkenet måtte de smukke farver vige til fordel for et mere stilrent og industrielt udtryk, der giver rummet lidt kant. I stedet er det de mange forskellige træsorter, der giver varme og personlighed til den del af hjemmet.
Portræt af Rina Kamp
Tip: Gør som Rina og indret spiseafdelingen med forskellige stole. Det giver liv, og måske kan hvert enkelt familiemedlem finde sin helt egen yndlingsstol?
Få inspiration til at bo med smukke farver.
På badeværelset har Rina udnyttet pladsen til et stort badekar, og stenvæggen spiller flot sammen med de grønne låger, som parret selv har malet.
Inspiration til et flot bryggers.
Bryggerset er kæmpestort, og her er i den grad plads til familiens 4 børn med alt hvad dertil hører. Vi elsker, at det er enkelt, lækkert og funktionelt.

En prinsessedrøm på børneværelset

Vi ser mange fine, skønne og dejlige børneværelser, når vi er ude, men hos Rina fandt i den grad et pragteksemplar af et prinsesseværelse til den lille pige. Indretningen er så harmonisk og skøn – uden at det går ud over pladsen til at lege. Vi er vilde med det!

Få inspiration til at indrette pigeværelset
Hvis man er lille pige og elsker prinsesser, kan man så ønske sig et flottere værelse end det her? Vi elsker himmelsengen!

Drømmer du om at bo med smukke farver på samme måde som Rina, så læs denne lille guide, hvor vi kommer med gode råd til at vælge og indrette sig med farver. Vil du bare gerne se flere billeder fra Rinas hjem, så find hende på instagram: @rinakamp

 

9 Comments

 1. Hejsa – du må meget undskylde det sene svar.

  Jeg har talt med Rina, der malet med St. Pauls Blue i sit soveværelse. Hun skriver, at den ser mere blå og klar ud på billedet, end den er i virkeligheden. Hun har sendt mig et billede, hvor du kan se farven bedre – send mig gerne en mail, hvis jeg skal sende det til dig.

  Kh Camilla

 2. Hej jeg har selv købt kalkmaling hjem til mig men det er “antikgrå” fra det samme firma som I. Jeg vil gerne male også en væg i stuen med sådan en blå som I har. I kommentarer læste jeg at den hedder “St. Pauls blue”, men når jeg kigger på deres farveprøver ser den meget mindre saftig ud. Har I måske tilføjet en pigment til eller…? hvorfor er der så stor forskel?

 3. Hej Maria

  Farven hedder St. Pauls blue, og det er Lady Minerals kalkmaling fra Jotun.

  Kh Camilla

 4. Jeg krydser fingre for du måske kan huske og ved, hvilken farve der er brugt på væggen i soveværelset? Det ser mega godt ud!

  Mvh Maria

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *