Stilren arkitekttegnet villa i Italien


Om et par uger rejser vi på inspirationstur til Marokko – en forlænget weekend med notesbøger, indkøbsnet og kamera under armen. Så skal der snakkes, laves planer og suges stemning helt ind i lungerne.

Sådan en tur har vi planlagt en gang om året. Sidste år var vi i London i deres designuge og i Milano. Vi plejer at være i Milano hvert år, men det har vi droppet i år. Der skal sket noget nyt, og det er både spændende og lidt skræmmende. Men vi glæder os.

En oplevelse rigere

Vi glæder os til at suge energi til os, opleve og møde spændende mennesker. Vi er ikke super opsøgende på fremmede mennesker af natur, men vi plejer alligevel at tvinge os selv til at møde lokale folk, når vi rejser. Og det fører mig frem til den bolig, jeg vil vise lidt af her.

Vi kom til at snakke om den (boligen) forleden. For et par år siden besøgte vi Beatrice og hendes mand i deres hus i et nedlagt fabriksområde i Milano. Det var en arkitekttegnet villa, de selv havde lavet. Parret er arkitekter, og de inviterede os indenfor på en solrig dag, hvor vi snakkede, kiggede og tog en masse billeder.

Parret har som sagt selv tegnet deres hus, og det er lavet med tanke på det gamle industriområde, det ligger i – så det er råt og kantet. Samtidig er det bygget, så det bedst muligt holder den skarpe sol ude om sommeren.

Det var parrets plan at bygge et hus, hvor det rå og det naturlige mødes – der er brugt store betonplader som gulv. I den ene ende af det store alrum er der lavet en skakt, som fører lys ind i rummet, og her er der plantet store bambus.

Indretningen er minimalistisk tilføjet en masse farverige og hyggelige elementer. Her oser af Italien, men stemningen peger samtidig mod østen og sammen skabes der et spændende hjem for den lille familie, der også består af parrets søn.

Vores besøg hos Beatrice er et af dem, vi altid vil huske. Fordi vi var lidt ude på dybt vand…ude af vores sikre zone…og heldigvis gik det godt. Det var sådan et møde, der opstod, fordi vi boede hos en dame, der kendte dem. Og bum bum så arrangerede hun det.

Parret snakkede næsten ikke engelsk, så vi sad der med vores skole-italiensk og en ordbog på telefonen og fik historien om deres hus. Vi følte os total unge og kejtede. Men også total seje da vi gik derfra😊

Er du mere til dansk hygge, så tjek denne idylliske gård ud.

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *