Poul Kjærholm

Stilrent design på Klitgården

Langt ude på landet, gemt bag klitterne ved Vesterhavets kyst, bor væver Marianne Just i en gammel gård. Da hun købte den for år tilbage, var den mørk, kold og bestod af små rum, der alle skærmede for lyset. Nu er der åbnet op, så der er plads til stilrent design og masser af lys.

– – –

Vinden suser over vandet, hen over klitterne og ind i forhaven, hvor klitgårdens røde ydermure beskytter Mariannes varme hjem mod det danske vesterhavsvejr. I 2001 fandt hun huset efter en årrække med boliger i udlandet. Med hjælp fra en god ven, arkitekten Stig Lynæs Larsen, har hun nænsomt renoveret det, så det nu fremstår stilrent, minimalistisk og lækkert.

Huset er et nordisk paradis med masser af lys og varme, der danner rummelig basis for kreative tanker og nye ideer. Her er ingen unødvendig pynt, men kun møbler og genstande, der har en funktion eller betydning. Alt er holdt i jordfarver, som Marianne holder meget af.

Huset ligger helt ude ved vestkysten, og den lille sti snor sig ind til huset, der stråler af ren idyl.

Huset er fra midten af 1800-tallet, og det er bygget op af drivtømmer og mursten, som er brændt ved Ringkøbing Fjord. Det store stuehus har gennemgået en omfattende renovering, og alle løsninger er velovervejet. Da Marianne overtog huset, var det mørkt, havde små rum og var uden både varme og charme. I dag er flere vægge revet ned, lofterne hævet og der er blevet lagt gulvvarme ind. Resultatet er et smukt og lyst hjem, hvor Marianne sætter særlig pris på lysindfaldet:

Her ved vandet findes et andet lys end andre steder, fordi det reflekteres, og netop derfor bor jeg her.

Dansk design, wegner, y-stol, stilrent, indretning, boligreportage, Marianne Just, Poul Kjærholm, hvidt køkken, minimalistisk
Lyset der strømmer ind i det store, åbne rum er Mariannes yndlingsting ved huset.

Nænsom renovering, velovervejet indretning

Med hensyn til indretningen af sit hjem, er Marianne lige så velovervejet som med renoveringen af huset. Hun elsker, at det er stilrent og minimalistisk, og hun blander gerne både gammelt og nyt:

Jeg har gamle sølvskeer og bestik fra Arne Jacobsen og det passer godt sammen, for det giver personlighed.

Marianne impulskøber desuden aldrig til hjemmet. Hun kigger og overvejer altid hver eneste ting længe, før hun køber den, og så smider hun til gengæld heller aldrig ud.

Køkken, hvidt køkken, minimalistisk køkken, køkkendesign, køkkenindretning, boligreportage
I det her skønne, lyse køkken, havde Marianne bagt det lækreste brød til os. Og en god frokost gør jo kun oplevelsen endnu bedre…

Møblernes sarte farver i kombination med de fine tekstiler og masser af luft, skaber en bolig, hvor velvære og ro er i højsædet. Et nordisk paradis af høj kvalitet. Og vi er vilde med det. Selvom denne bolig er helt tilbage fra dengang, vi startede (faktisk fra før vi overhovedet havde defineret A little story), så er det en af de mest inspirerende besøg, vi nogensinde har været ude på. Mest af alt fordi Marianne var et helt igennem varmt og inspirerende menneske med SÅ mange gode historier at fortælle.

Indretning, soveværelse, lyst sengetøj, drivtømmer, boligreportage, Marianne Just,
Soveværelset er også holdt i lyst. Tekstilerne er Mariannes eget design, og vi er ret vilde med den måde, hun har hængt det over drivtømmeret på.
Kontor, hjemmekontor, kontorindretning, Marianne Just,
Kontoret kan man ikke undgå at elske. Og det samme gælder for alle de historier, Marianne kan fortælle om sit liv. En skøn, skøn oplevelse, som vi er taknemmelige for at have fået.

Vil du se flere billeder fra boligen, så har boligreportagen været bragt i LIEBHAVER Boligen – du kan se hele reportagen på www.liebhaverboligen.dk

4 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *