Keramik - Stregkop fra Studio Aarhus

Studio Aarhus har ramt shoppen

I End of story-shoppen har vi fået lov at sælge den skønneste keramik fra Studio Aarhus, og i den anledning har vi taget en lille snak med designeren bag. Vi vil nemlig gerne forstå, hvilke tanker der går gennem hendes hoved, når hun udvikler læbekoppen, brystkoppen og kødserien.

Samtalen foregik som en slags Q&A; mig (Camilla) der spørger, og Solveig (designeren) der svarer, og vi bringer det råt for usødet lige her.

Hvor finder du din inspiration?

Jeg kan godt lidt at tage udgangspunkt i det bizarre og gøre det spiseligt. Skabe blikfang og samtidig fortælle en historie, og så synes jeg, at det er interessant, når man kan tage noget, der i sig selv ikke er lækkert og gøre det fint, flot og lyserødt. Fx kødserien.

Hvordan vil du beskrive din stil?

Jeg er nok meget kunstnerisk i mit udtryk, og jeg ser mig selv som både kunstner og designer, og det er også derfor, jeg har startet Studio Aarhus. Egentlig har jeg ikke noget fast udtryk, det ændrer sig fra gang til gang. Selvfølgelig hænger det hele sammen som en helhed, uanset hvad jeg gør, fordi jeg holder fast i nogle former og farver for at skabe en sammenhæng i kollektionen, men det er vigtigt for mig at udforske min streg og min proces hele tiden.

Hvordan startede interessen for keramik?

Jeg er uddannet fashion designer og tekstildesigner, så det lå ikke lige til højrebenet med keramik. Da jeg var færdig med min sidste uddannelse, forestillede jeg mig, at jeg skulle arbejde med mode, men det var overhovedet ikke noget for mig. I virkeligheden ville jeg bare gerne være selvstændig, men det kræver millioner på bankbogen i modebranchen, så det var ikke en mulighed. I stedet kastede jeg mig over keramik.

Som tekstildesigner er det materialerne, der tiltaler mig, og derfor var det ikke svært at overføre min proces til et nyt materiale – og alt det praktisk med brænding, glasering osv. har jeg lært hen ad vejen. Det fede ved keramik – modsat mode – er, at det kan jeg lave på mit eget værksted. Jeg kan have det hele mellem mine egne hænder.

Du arbejder alene på dit værksted – savner du aldrig selskab?

Nej. Det gør jeg faktisk ikke. Jeg har to tætte veninder/kollegaer, der også er selvstændige, og dem taler jeg med næsten hver dag – de er mine livliner. Jeg turnerer også rundt på markeder med kollegaer, taler med kunder og får social hygge den vej igennem. Og ellers kan jeg bare rigtig godt lide at sidde alene på mit værksted og arbejde med materialerne.

Har du en favoritting blandt dine egne produkter?

Det har jeg faktisk ikke. Når jeg er færdig med at udvikle et nyt produkt, så er det ude af mit system og jeg er videre til det næste. Jeg har lige lavet en skulptur, der er kæmpefed, så måske er det min favorit lige nu. Men det ændrer sig nok snart. Jeg har hele tiden lyst til at blive ved med at skabe, og jeg tror, det er derfor, jeg ikke som sådan har en yndlingsting.

MetteMaje og jeg har til gengæld indtil flere yndlingsting hos Studio Aarhus, fx:

Hvad arbejder du på nu?

Jeg har jo hele tiden gang i keramikovnen, men som det næste vil jeg kaste mig over smykker og linoleumstryk. To meget forskellige ting, I know, men jeg vil gerne overføre mit univers og min proces til helt nye materialer, så det glæder jeg mig til at komme i gang med. Studio Aarhus kommer ikke til at stå stille.

Og på sigt vil jeg gerne dyrke det kunstneriske endnu mere. Udstille. Men det er en drøm, der stadig ligger et stykke ude i fremtiden.

Har du et godt råd til dem, der gerne vil udfolde sig selv mere kreativt?

Kast dig ud i det. Man lærer ikke noget, hvis man ikke prøver. Meld dig til et kursus på aftenskole, hvis du ikke har mod på at finde ud af alt på egen hånd. Der er masser af gode kurser derude, og det giver en god ballast til at arbejde videre med materiale. Og så slipper du i øvrigt for at investere i en masse værktøj, hvis det viser sig, at det ikke er noget for dig.


Pssst… Vil du købe de ultraskønne kopper, finder du dem i vores shop på Instagram.

Vil du se mere til Solveig, har vi faktisk også lavet en boligreportage hos hende, der i sin tid har været bragt i Jyllands Posten. Et lille udpluk af billederne finder du her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *