Stueplanter – er du med på noderne i 2020?

De grønne fingre er moderne, og de seneste år har flere og flere stueplanter fundet vej til vores hjem. Men hvilke planter skal du vælge, hvis du vil være først med de nye tendenser?

Planter pynter ikke bare i dit hjem – de gør dig også gladere og gavner dit indeklima, og danskerne har for alvor fået smag for grønne stueplanter.

Frodige planter med store blade har været et sikkert hit i 2019, men hvordan ser det ud i 2020?

Ifølge alt.dk skal du gå efter et mere råt og naturligt udtryk og vælge planter, der afspejler naturen:

“Store planter og træer med stamme, synlige rodnet og finurlige blade, der skaber blikfang og er med til at gøre hjemmet mere personligt,” fortæller Michala Kjær-Holm, stifter af Greenify, til magasinets udsendte.

Og så er der mormorplanterne. Blomstrende orkideer i vilde og flotte farver i samspil med planter og blomster, der har et old school udtryk.

Psst… vil du se et hjem, hvor ejeren VIRKELIG formår at indrette sig med planter både ude og inde, så se med her.

Mere erfaring giver større mod med stueplanter

De grønne stueplanter har været fremme i nogle år, og derfor har vi efterhånden opnået en vis tryghed med vores grønne fingre – og det betyder, at vi tør lidt mere i 2020.

“Vi er blevet mere trygge ved planter og har fået en større forståelse for at passe og pleje dem, og derfor tør vi kaste os ud i mere avancerede planter, også selvom de kræver mere pleje. Samtidig har vi fået en større interesse for planternes baggrund og vil fx vide mere om, hvor planten stammer fra, hvad dens behov er, og hvor den trives bedst. Man kan sige, at vi i højere grad personificerer planterne,” fortæller Michala Kjær-Holm.

Og det er vi ret glade for her hos A little story. Der er nemlig ikke noget som blomster, planter og natur til at skabe liv i boligen 🙂

Hænger din stueplanter med bladene kan du finde en guide til at plante dem om lige her.

Men én ting er det visuelle, en anden ting er stueplanternes gavnlige effekt. Du kan nemlig vælge planter, der påvirker indeklimaet ved at rense luften, så det bliver (endnu) rarere at være hjemme.

Er det slut med tørrede blomster?

For ikke så længe siden skrev vi dette indlæg om Dorthe Kvist og hendes arbejde med tørrede blomster, men skubber de grønne planter den tendens i baggrunden?

Heldigvis ikke!

De tørrede blomster er kun lige begyndt. I 2020 vil der være mere knald på farverne, og blomsterne vil i højere grad følge årstiderne. Og når det kommer til tørrede blomster, der det ikke kun et spørgsmål om æstetik – det handler også om klima og bæredygtighed.