Vores første boligreportage nogensinde – bæredygtighed og genbrug

Nu skal I se billeder fra den første boligreportage, Camilla og jeg lavede i A Little Story. Det er vel seks år siden efterhånden, og boligen var indrettet efter grundtanker som bæredygtighed og genbrug. Dengang var vi SÅ naive og heldigvis for det. Alternativt havde vi måske aldrig orket at knokle (livet som selvstændig er ikke for de sarte) i seks år, og vi havde ikke stået her i dag og tænkt tilbage på en tid, der faktisk har ændret sig.

For 6 år siden solgte bæredygtighed ikke, men det gør det i den grad i dag. Vores første boligreportage var fyldt med ideer og tanker om bæredygtighed, men den gode historie sælger ikke altid. Selve boligen var ikke smart og moderne nok, og måske var vi heller ikke dygtige nok. Reportagen blev i hvert fald aldrig solgt, men pyt. Vi elskede at besøge det lille hjem på Nørrebro med alle de vidunderlige tanker.

Ej, det er også lidt groft ligefrem at skrive, at den gode historie ikke sælger. Men når det kommer til boligreportager, handler det om at finde de flotteste, mest personlige og bedst indrettede hjem, hvis man vil gøre sig forhåbninger om at få dem bragt i bladene. Det er ikke engang altid nok nu om stunder på et presset marked. Og det er sjældent, at en god fortælling kan sælge en boligreportage, selvom ord som bæredygtighed og slow living er i høj kurs 😊

Er genbrug og bæredygtighed ikke noget for dig – så se denne pragtvilla i Horsens lige her.

Boligmarkedet har ændret sig

Vi har lavet boligreportager i seks år snart. Vi har ikke levet udelukkende af det men også af mange andre freelanceopgaver. Alligevel har det været en betydelig del af vores forretning, og hold op, hvor har vi kørt landet tyndt og jagtet flotte boliger i håbet om at skyde et hjem udover det sædvanlige.

Vi har aldrig været en af de helt store leverandører af boligreportager til boligmagasinerne. Vi har lavet til en masse ugeblade og både landsdækkende og lokale aviser, og så har vi lavet til online medier og månedsmagasinerne i ny og næ. Men vi oplever, at det er et marked, der er blevet mere og mere presset, og hvor vi får sværere og sværere ved at trænge igennem.

Det skyldes at medieverdenen ændrer sig, at bladene er pressede og at de sociale medier har overtaget meget af markedet – og hurra for det. Det er vi fans af, selvom der måske glipper et salg her og der.

Mere nysgerrig på livet som selvstændig – læs mere om det lige her.

Hurra for de sociale medier og de gode historier

På de sociale medier sætter vi selv dagsordenen og kan fortælle om præcis det, vi gerne vil. Det kan vi ikke i medierne, og her er det altså ofte billederne, der tæller. Det vidste vi ikke, da vi startede med at lave boligreportager. Der troede vi, at det var en god kombination. I tilfældet med denne bolig troede vi faktisk, at historien var mere vigtig end boligen. For ja, den er ikke moderne, tip top eller dyr.

Men historien var god. Emilia og hendes kæreste var forgangsmænd og forud deres tid. Det her er seks år siden. Før det for alvor blev moderne at leve uden forbrug og spild. Før det blev moderne at leve det rolige liv med fokus på nærvær og et hverdagsliv uden stress med fokus på maksimal udnyttelse af ressourcer.

Sådan levede parret her. Mon ikke de stadig gør det? Og det var præcis derfor, vi syntes, det her hjem var spændende at besøge. De havde indrettet sig næsten 100 % med genbrug, de havde sat lejligheden i stand uden at bruge ret mange penge og de genanvendte alting og smed aldrig mad ud. De havde en masse på hjertet, og vi syntes, de var en kæmpe inspiration. Vi mente, de kunne være en stor inspiration for alt fra studerende til børnefamilier med deres tips og holdninger, men samtidig også vise, at et hjem godt kan være rart og hyggeligt, selvom det er indrettet “billigt” og bæredygtigt.

Det er i hvert fald et af de mest ægte steder, vi har været – og nu skal I se et lille uddrag:

Psst!!! Vinteren er højsæson for skimmelsvamp – har du styr på, hvordan du undgår det? Bliv klogere her.


HUSK… at følge A Little Story’s instagramkonto lige her.

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *